​Η ισχύς της Ελλάδος έναντι του αλβανικού ανθελληνισμού και οι Βορειοηπειρώτες

​Η ισχύς της Ελλάδος έναντι του αλβανικού ανθελληνισμού και οι Βορειοηπειρώτες

Η προσφάτως επικυρωθείσα συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδος και της Κύπρου, υπό το πρίσμα της σταθερότητας, της ενεργειακής αξιοποίησης και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή, όπως επισημαίνουν ειδικοί επί των γεωστρατηγικών θεμάτων.

Ως εκ τούτου η Αλβανία, ως μία υπό ανάπτυξη χώρα, η οποία φέρει επάνω της έντονη πολιτική αστάθεια, εγκληματικότητα, δυσχερείς υγειονομικές συνθήκες - υπηρεσίες και ένα εις βάθος καταρρακωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι αναγκασμένη, αν επιθυμεί την ένταξή της στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συμβαδίσει με όλα όσα εκείνη επιτάσσει. Πόσο μάλλον όταν πια γίνεται λόγος για τη συνύπαρξή της με δυνάμεις μη συγκρινόμενου με την ίδια, βεληνεκούς.

Η αλβανική κοινή γνώμη, κακώς αναπαράγει όλα όσα της μεταδίδουν τα εγχώρια Μ.Μ.Ε., δηλαδή απόψεις οι οποίες θέλουν την Ελλάδα μια αδύναμη και πλήρως εξαρτώμενη από τους (Αλβανούς) οικονομικούς μετανάστες χώρα. Μην ξεχνάμε πως επί αυτών των απόψεων (περί ελληνικής αδυναμίας), καλλιεργείται και ο συστηματικός ανθελληνισμός, ο οποίος αρχικά κατευθύνεται προς τους εν Βορείω Ηπείρω Έλληνες, που στην πλειονότητά τους είναι κάτοχοι διπλής υπηκοότητας. (άρα ταυτοχρόνως και Ευρωπαίοι πολίτες) και καταλήγει εντός του ελληνικού κράτους.

Σε αυτό το σημείο προστίθεται ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας, εκείνος της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας ελληνικής κοινότητας, γηγενών, και ταυτοχρόνως Ευρωπαίων πολιτικών. Μήπως θα πρέπει πια η Ελλάδα που συνεχώς υπογραφή συμφωνίες, προς όφελος των Ελλήνων της (όπως λένε οι κρατούντες) να θέσει επί τάπητος τις μαζικές ή ακόμη και τις μεμονωμένες παραβιάσεις των Ελλήνων μας;

Τα κρούσματα των ποικίλων καταπατήσεων όλο και πληθαίνουν, καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο κι αν το σημερινό καθεστώς πασχίζει να τα αποκρύψει υπό το μανδύα ενός ψευδοαναπτυξιακού σχεδίου.

Αναμένουμε από την Ελλάδα μια δυναμική παρέμβαση επί των τόσο σοβαρών θεμάτων μας. Η οποία ουσιαστικά θα αποκαταστήσει και την «αδύναμη» ισχύ της στη Βαλκανική. Εν προκειμένω να αποφευχθούν δυσνόητα σημεία ή να θεωρηθούν υπερβολικές οι αναφορές μας στις δυσκολίες που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες, τονίζουμε πως μια ευρωπαϊκή επιτροπή επιτήρησης όλων των προβλημάτων μας, θα δώσει το έναυσμα για την περαιτέρω επίλυσή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου