Η σύλληψη, η δολοφονία και η συγκάλυψη

Η σύλληψη, η δολοφονία και η συγκάλυψη

Σοκαρισμένοι παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στους Βουλιαράτες και είχαν ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δυστυχώς με όσους ανθρώπους μιλήσαμε κατά την διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού μεταφέραμε την προσωπική μας άποψη πως θα "τον φάνε". Όταν ενημερωθήκαμε για την σύλληψή χαρήκαμε αλλά και απορήσαμε ώσπου δυστυχώς λίγα λεπτά μετά μάθαμε πως τον δολοφόνησαν.

Έχουμε κάποια εύλογα ερωτήματα σχετικά με τα γεγονότα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Ερωτήματα που έχουν όλοι όσοι παρακολούθησαν τα γεγονότα και μας κάνουν να αμφισβητούμε αυτά που θέλει η Αλβανική αστυνομία και ο Αλβανός πρωθυπουργός να μας κάνουν να πιστέψουμε.

  • Οι πρώτες φωτογραφίες των δημοσιογράφων που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μιας και θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο στρατιωτικό νεκροταφείο, δεν έδειχναν κανένα περιπολικό να είχε δεχθεί σφαίρες.
  • Αφού "εμφανίστηκε" η φωτογραφία του περιπολικού, απορήσαμε πως γλύτωσαν οι αστυνομικοί από τα πυρά. Πως γλυτώνεις από κάποιον που σε σημαδεύει με καλάσνικοφ και πυροβολεί από τις δυο πλευρές του οχήματος; Αν είχε στρέψει το καλασνικοφ προς αυτούς τι τον εμπόδισε και δεν κατάφερε να τους σκοτώσει εάν αυτό πραγματικά επεδίωκε;

  • Όταν περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και ανταπέδωσε τα πυρά δεν σκέφτηκε κανείς πως θα ξεμείνει από πυρομαχικά και η σύλληψη θα ήταν εύκολη υπόθεση; Ακόμη και εκεί αν ήθελε να σκοτώσει κάποιον αστυνομικό απ' τους πολλούς δεν θα το είχε καταφέρει;
  • Γνωρίζουμε πως τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν άμεση ενημέρωση από την αλβανική αστυνομία, για του λόγου το αληθές από τα πρώτα λεπτά είχε δημοσιευθεί το ονοματεπώνυμο και η φωτογραφία του Κωνσταντίνου απ' όλες τις αλβανικές ιστοσελίδες και κανάλια. Όταν έφτασε στην σελίδα μας η πληροφορία πως τον συνέλαβαν, την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσαν και τα αλβανικά ΜΜΕ που έγραψαν για την σύλληψη του πριν από μερικές ώρες δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.
  • Λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του οι σελίδες αυτές έχουν διαγραφεί ή έχει αλλάξει το περιεχόμενο και ο τίτλος και αντί για σύλληψη γράφει πως έπεσε νεκρός. Η μηχανή της google έχει συγκρατήσει αυτή την απόπειρα συγκάλυψης των γειτονικών ΜΜΕ και σας παραθέτουμε τις εικόνες.



Πως μια σύλληψη ξαφνικά έγινε δολοφονία; Πως τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης έπεσαν τόσο έξω; Είμαστε πεπεισμένοι πως κάποιοι άλλαξαν γνώμη τελευταία στιγμή για το φινάλε της τραγικής αυτής υπόθεσης, κάποιοι θεώρησαν πως μια σύλληψη δεν θα περνούσε το μήνυμα προς την Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα.

Ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η αλήθεια είναι να εξετάσουν το άψυχο σώμα του Κωνσταντίνου ιατροδικαστής και εμπειρογνώμονας από την Ελλάδα. Αυτοί θα μπορέσουν να δώσουν σαφή απάντηση για τα πραγματικά αίτια του θανάτου.

Η τελευταία ανάρτηση του Κωνσταντίνου στο facebook.

Αντίο Κωνσταντίνε!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου