Λυγερός: «Ποιος παράγοντας κάνει την Αθήνα υποχωρητική απέναντι στα Τίρανα;»

Λυγερός: «Ποιος παράγοντας κάνει την Αθήνα υποχωρητική απέναντι στα Τίρανα;»

Η Αλβανία συμπεριφέρεται απέναντι μας ως υπερδύναμη

Στη καθιερωμένη του στήλη Εν θερμώ, ο πολύπειρος δημοσιογράφος σε θέματα πολιτικής και διπλωματίας, Σταύρος Λυγερός, αναφέρθηκε στην παράνομη σύλληψη και κράτηση του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές. Στο βίντεο του με τίτλο Αθήνα - Τίρανα σημειώσατε 2, υπογραμμίζει πως η Αλβανία είναι μια χώρα αδύναμη συγκριτικά με την Ελλάδα ενώ καταλήγει πως είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να θέσει το ζήτημα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα να καταλάβω ποιος παράγοντας κάνει την Αθήνα υποχωρητική απέναντι στα Τίρανα.Η Αλβανία δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, είναι μια χώρα οικονομία ασθενής, διπλωματικά το ειδικό της βάρος είναι περιορισμένο και παρόλα αυτά, κάνει αυτά που κάνει.

Γιατί η Αθήνα δεν χρησιμοποιεί το βέτο για να μπλοκάρει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Θα μπορούσε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η υπηρεσιακή να στείλει τελεσίγραφο στην Αλβανία για την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη. Το βέτο είναι μια κίνηση απολύτως διπλωματική και θα έφερνε αποτέλεσμα.

Ο Ράμα παρενέβη προσωπικά και διέταξε την δικαιοσύνη για την σύλληψη του Μπελέρη. Η απάντηση μας θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Αντί ο Δένδιας να διοργανώνει εκθέσεις για το Ράμα, θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα για να δώσει στον Αλβανό πρωθυπουργό να καταλάβει πως δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα.

Ιδού ο δρόμος που η Αθήνα πρέπει να ακολουθήσει εάν δεν θέλει να εξευτελιστεί από την αδύναμη Αλβανία η οποία συμπεριφέρεται απέναντι μας ως υπερδύναμη»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου