Φρένο στους βουλευτές της ΝΔ που αλιεύουν ψήφους στην ΕΕΜ

Φρένο στους βουλευτές της ΝΔ που αλιεύουν ψήφους στην ΕΕΜ

Με μαύρο δάκρυ κλαίνε οι Γιώργος Αμυράς και Βασίλης Γιόγιακας μετά το non paper που απαγορεύει τις συναντήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με υποψηφίους δημάρχους στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι σύμφωνα με τις πηγές μας, ήταν οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε το βίντεο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υπέρ του δημάρχου του Ράμα στα Τίρανα, Εριον Βελιαι. Ένα βίντεο, το οποίο σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, καλύτερο δεν θα κατάφερνε να φτιάξει ούτε η πιο φανατική θαυμάστρια του δημάρχου Τιράνων.

Βλέποντας τον αρνητικό αντίκτυπο της κίνησης Μπακογιάννη και ταυτόχρονα ζυγίζοντας το κόστος της εμπλοκής στελεχών του κόμματος στο να αβαντάρουν τους υποψηφίους του Ράμα, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της ηγεσίας της ΝΔ η οποία εξέδωσε non paper όπου έβαζε φρένο σε αυτό το αλισβερίσι.

Η συγκεκριμένη απόφαση απευθύνεται συγκεκριμένα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία είχαν εναποθέσει τις ελπίδες επανεκλογής τους την 21η Μαίου στην αλίευση ψηφορόφων στα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Γίωργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον οποίο τελευταία βλέπαμε όλο και πιο συχνά στο πλευρό του Δημήτρη Τόλη στη Δρόπολη. Εκεί ο υφυπουργός είχε ρίξει όλο το βάρος το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελπίζοντας να εισπράξει την ψήφο των Δροπολητών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Ιωάννινα.

Βασίλη Γιόγιακα, βουλευτή Θεσπρωτίας, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ηγεσία του κόμματος MEGA στο δήμο Φοινικαίων και μέχρι πρότινος δεν απουσίαζε από καμία εκδήλωση του κόμματος. Τώρα πια δεν θα τον βλέπουμε στο πλευρό του Τσάκουλη, όπως τον βλέπαμε στο πλευρό του Κίτσου.

Προφανώς οι βουλευτές παραμένουν ταγμένοι στην παλιά σχολή όπου τα ελληνικά κόμματα επεδίωκαν να δημιουργήσουν συγκοινωνούντα δοχεία με τα αλβανικά για ανταλλαγή ψηφοφόρων.

O tempora o mores

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου