Η Αθήνα θέλει να συντηρεί την κατάσταση της υποτιθέμενης προόδου με τα Τίρανα;

Η Αθήνα θέλει να συντηρεί την κατάσταση της υποτιθέμενης προόδου με τα Τίρανα;

Πραγματικό φιάσκο η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στα Τίρανα, καθώς ήλπιζαν ότι στη συνάντηση που θα είχαν με τον Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μία έστω θετική είδηση για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Το επιτελείο που οργάνωσε την επίσκεψη μάλλον εί­χε πλήρη άγνοια για το τι εστί Αλβανία και τι εστί Έντι Ράμα και έτσι ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ βρέθηκαν εκτεθειμένοι, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν διαρροές για την πρόοδο που έχει, υποτίθεται, υπάρξει στο θέμα του συνυποσχετικού, στο πώς θα προωθήσει τα θέματα της μειονότητας ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στη Χειμάρρα κ.λπ.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μεν επίσκεψη στη Βόρειο Ήπειρο ακυρώθηκε μιάμιση μέρα πριν από την πραγματοποίησή της λόγω πρόβλεψης… νέφωσης, οπότε θα δυσκολεύονταν τα… Σινούκ να μεταφέρουν τον έλληνα πρωθυπουργό. Καθώς πάντως ο καιρός την Τετάρτη έδειχνε ηλιόλουστος και με αραιή συννεφιά στις περιοχές αυτές, ο λόγος ακύρωσης της επίσκεψης ήταν ότι μάλλον δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τον κ. Ράμα, ο οποίος βρίσκεται και πολιτικά στριμωγμένος αυτήν τη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού πάρει καλή και ακριβή πρόβλεψη καιρού, θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Ο Ράμα κοροϊδεύει κατάμουτρα την Αθήνα!
Τώρα, σε ό,τι αφορά το συνυποσχετικό, είτε στο ΥΠΕΞ και στο Μαξίμου δεν καταλαβαίνουν ότι ο κ. Ράμα τους κοροϊδεύει κατάμουτρα είτε απλώς και η Αθήνα θέλει να συντηρεί αυτήν την κατάσταση της υποτιθέμενης προόδου, αφού στην πραγματικότητα καμιά πρόοδος δεν υπάρχει. Και αν η Αθήνα εμπιστεύεται τα καραγκιοζιλίκια του κ. Ράμα, ο οποίος το πρωί καθύβριζε την Ελλάδα (ότι μπήκε στην ΕΕ εξαπατώντας τους Ευρωπαίους) και το μεσημέρι έλεγε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν εννοούσε αυτό, αλλά μίλαγε για παλιά –την… εποχή της Τροίας– και μετά τον κολάκευε ότι είναι ο «καλύτερος έλληνας πρωθυπουργός που συνάντησε, αν και φίλος του είναι ο Τσίπρας», τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Προφανώς, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει –είτε ο κ. Δένδιας, που έκανε προκαταρκτική συνάντηση με την αλβανίδα ομόλογό του στην Αθήνα, είτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Ράμα– για ποιον λόγο, αφού υπάρχει η πολιτική βούληση, δεν προχωράει εδώ και μήνες η σύνταξη του συνυποσχετικού; Αφού ο ίδιος είχε πει ότι στην αρχή το εμπόδιο ήταν ο Πρόεδρος Μέτα, μετά το εμπόδιο ήταν οι εκλογές…

Το επόμενο που μένει να μας πει ο κ. Ράμα είναι ότι δεν προχωράει το θέμα μέχρι να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, για να μην εμπλακεί στην προεκλογική διαμάχη στην Ελλάδα. Είπαμε, στην κοροϊδία είναι πρωταθλητής ο αλβανός πρωθυπουργός (όταν του το επιτρέπουν)…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών - Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου