Υποψήφιος στα Τίρανα ο Βαγγέλης Ντούλες - Στην ίδια περιφέρεια και το ανθελληνικό κόμμα των "τσάμηδων"

Υποψήφιος στα Τίρανα ο Βαγγέλης Ντούλες - Στην ίδια περιφέρεια και το ανθελληνικό κόμμα των "τσάμηδων"

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια ενόψει των εκλογών της 25ης Απριλίου. Στην εκλογική περιφέρεια των Τιράνων, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο αρχηγός του Δημοκρατικού κόμματος Λουλζίμ Μπάσα. Στην 11η θέση της λίστας για την ίδια περιφέρεια είναι και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Η επιλογή του προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος να συμπεριλάβει τον Βαγγέλη Ντούλε στην εκλογική περιφέρεια Τιράνων αποτελεί έκπληξη καθώς οι διαρροές ήθελαν να είναι υποψήφιος είτε στην περιφέρεια Αυλώνας, όπου παραδοσιακά εκλέγεται. είτε στην περιφέρεια Κορυτσάς. Βέβαια η επιλογή αυτή δεν ενέχει κάποιο ρίσκο καθώς ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είναι σε εκλόγιμη θέση.

Το ΔΚ στις εκλογές του 2013 και του 2017 κατάφερε να κερδίσει 11 βουλευτικές έδρες στα Τίρανα και αν λάβουμε υπόψιν το ρεύμα εναντίον του Ράμα και το γεγονός πως οι έδρες στα Τίρανα αυξήθηκαν από 34 σε 36 η εκλογή του προέδρου του ΚΕΑΔ θεωρείται δεδομένη.

Το μεγάλο παράδοξο είναι πως στην ίδια λίστα και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, ο Μπάσα έχει συμπεριλάβει και 2 υποψηφίους από το κόμμα των τσάμηδων (PDIU), τον πρόεδρο Σπετίμ Ιντρίζι στην 9η θέση και την Μεσίλα Ντόντα στηην 12 θέση. Οι δύο τους ουκ ολίγες φορές έχουν επιτεθεί στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε αλλά και στην Ελλάδα την οποία με κάθε ευκαιρία κατηγορούν για "γενοκτονία" κατά των τσάμηδων. Παρόλο που στις εκλογές του 2017 το PDIU δεν είχε εκλέξει βουλευτή στα Τίρανα, διασφάλισαν 2 έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο. Διευκρινίζουμε πως το παράδοξο είναι η τοποθέτηση Ντούλε στα Τίρανα, καθώς οι δυο του PDIU κατεβαίνουν παραδοσιακά σε αυτή την περιφέρεια.

Το ΚΕΑΔ έχει άλλους δυο υποψηφίους στις λίστες του Δημοκρατικού κόμματος, τον Κώστα Μπάρκα στην 4η θέση της περιφέρειας Αργυρόκαστρου και τον Μίλτο Νάστι στην 10η θέση της περιφέρειας Αυλώνα. Οι δύο τους μπαίνουν στη μάχη του σταυρού δίχως όμως ελπίδες για βουλευτική έδρα.

Ακολουθεί η λίστα με τους υποψηφίους του Δημοκρατικού κόμματος στα Τίρανα

1 Lulzim Basha
2 Jorida Tabaku
3 Alfred Rushaj
4 Albana Vokshi
5 Sali Berisha
6 Agron Shehaj
7 Fatmir Mediu
8 Grida Duma
9 Shpëtim Idrizi
10 Belind Këlliçi
11 Vangjel Dule
12 Mesila Doda
13 Dashamir Shehi
14 Flamur Noka
15 Orjola Pampuri
16 Aldo Bumçi
17 Ivi Kaso
18 Oriela Nebiaj
19 Gent Strazimiri
20 Mirela Tabaku
21 Çlirim Gjata
22 Sali Shehu
23 Gazment Koduzi
24 Enkeleda Sollaku
25 Arben Tafaj
26 Dorian Teliti
27 Ariana Çela
28 Artur Rroshi
29 Anduena Qefaliaj
30 Ylber Valteri
31 Taulanda Jupi
32 Petrit Doda
33 Lediana Fratari
34 Korab Lita
35 Rivelino Cuno
36 Asllan Dogjani
37 Mimoza Hajdarmataj
38 Dhimitër Muslia
39 Bashkiam Murati
40 Juela Hamati
41 Avzi Hamati
42 Ethem Aga

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου