Συνεχίζοντας τις ανιστόρητες προκλήσεις κατά της Ε.Ε.Μ.

Συνεχίζοντας τις ανιστόρητες προκλήσεις κατά της Ε.Ε.Μ.

Στον αντίποδα της πανδημίας και υπό τον πρίσμα ενός οπισθοδρομικού εθνικισμού συνεχίζουν να κινούνται διάφοροι τηλεοπτικοί κύκλοι στην Αλβανία. Δυστυχώς μερίδα του πολύπαθου αλβανικού λαού αρέσκεται στα εν λόγω παραληρήματα, ενώ ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται και οι εκάστοτε πολιτικοί κύκλοι της χώρας, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ η κοινή γνώμη ξεχνά να ασχοληθεί με την επίλυση βασικών προβλημάτων της, όπως είναι η υγεία, η ανεργία, η μαζική εγκατάλειψη της χώρας και τόσο άλλα.

Χωρίς να θέλουμε να κατονομάσουμε ή καλύτερα να διαφημίσουμε έναν γνωστό Αλβανό ψευδο – ιστορικό δημοσιογράφο, ο οποίος συνεχίζει να σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια κατά των άλλων εθνοτήτων στην Αλβανία, με βασικό εκείνο κατά των Ελλήνων της χώρας, θα πρέπει να κάνουμε γνωστό το παιδαριώδες «ερευνητικό» του υπόβαθρο, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, νομίζει πως θα υποσκελίσει τους γηγενείς κατοίκους μιας τόσο γνωστής ελληνικής κοιτίδας στην περιοχή, όπως είναι η Δρόπολη.

Στην προκειμένη περίπτωση και έχοντας κατά νου το επίπεδο μιας δήθεν ιστορικής εκπομπής, δε θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε ιστορικό αντίλογο, μιας και οι «αποκαλύψεις» του M. Mema, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φανταστικές ιστορίες εκτός τόπου και χρόνου. Ωστόσο ας σταθούμε λιγάκι στο λεγόμενο «αποκαλυπτικό» έγγραφο το οποίο παρουσιάζει στην εκπομπή του. Το «Χρονικόν της Δρυϊνούπολης» που επικαλούνται οι «πανελίστες» ειδικοί του, αφορά την ιστορία του τόπου μας και αποτελεί απλά ένα λογοτεχνικό έργο του 18ου αιώνα που έχει σκοπό να συνδέσει την ιστορική συνέχεια των Δροπολιτών, γι’ αυτό και θέλει τους προγόνους να προέρχονται από την Αθήνα. Ποτέ δεν αποκρύπτηκε από κανέναν Δροπολίτη ή οποιονδήποτε άλλο γνώστη των πραγμάτων και δεν είναι οι πρώτοι που το ανακάλυψαν ούτως ώστε να «ανοίξουν» τα μάτια του «τυφλού» λαού. Επίσης αφορά μια περίοδο δημιουργίας των νέων εθνικών ιδεολογημάτων και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της ελληνικότητας, μέσα σε μια εποχή όπου η Βαλκανική ταλανίζονταν υπό τον οθωμανικό ζυγό. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό όπως και τις οθωμανικές απογραφές στην Ήπειρο.

Ουδέποτε σιωπήσαμε στην αδικία, ουδέποτε απαρνηθήκαμε την ελληνικότητά μας και ουδέποτε μας πτοήσαν τέτοιού είδους φαινόμενα εθνικιστικής ασυδοσίας.

Ας ευχηθούμε στο μέλλον τέτοια περιστατικά να μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ενωμένους και κανένας να μην δίνει σημασία σε ό,τι έχει βαλθεί να του ξεθεμελιώσει το πατρικό του!

Δροπολίτης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου