Αλβανία: Μόλις δύο τα αναγνωρισμένα διαγνωστικά για τεστ κορονοϊού

Αλβανία: Μόλις δύο τα αναγνωρισμένα διαγνωστικά για τεστ κορονοϊού

Παρόλο που εδώ και αρκετές ημέρες έχει γίνει γνωστό πως για την είσοδο στην Ελλάδα από την Αλβανία θα απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού από διαγνωστικά κέντρα αναγνωρισμένα από Υπουργείο Υγείας, στην εν λόγω λίστα του υπουργείου υπάρχουν μόνο δύο τα οποία βρίσκονται στα Τίρανα.

Το θέμα έχει απασχολήσει μικρή μερίδα των μεσων ενημέρωσης, αυτά που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση καθώς και στελέχη της αντιπολίτευσης της χώρας, τα οποία υποστηρίζουν πως ένας από τους κυριότερους λόγους που δημιούργησαν τον δίχως προηγούμενο συνωστισμό στην Κακαβιά είναι η έλλειψη διαγνωστικών κέντρων για την διενέργεια του τεστ για τον κορονοϊό.

Η μετάβαση των πολιτών στα Τίρανα εκτός από αρκετά χρονοβόρα και κοστοβόρα, ενέχει και κινδύνους για την υγεία τους. Υπενθυμίζεται πως σχεδόν τα μισά κρούσματα κορονοϊού της Αλβανίας εντοπίζονται στα Τίρανα. Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Αλβανίας έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 3461 κρούσματα και 103 νεκροί. Ενώ συνολικά στην Αλβανία έχουν καταγραφεί 7117 κρούσματα και 219 νεκροί.

Τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα κυκλοφορούν φήμες για "φάμπρικα πλαστών τεστ κορονοϊού στην Αλβανία". Δεν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς καθώς το μέτρο της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα τίθεται σε εφαρμογή αύριο.

Στην προσπάθειά μας να βρούμε ποια είναι τα διαγνωστικά κέντρα που έχουν αναγνωριστεί από το κράτος, παρατηρήσαμε ότι η ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας της Αλβανίας που ενημερώνει του πολίτες δεν λειτουργεί. Ελπίζουμε το πρόβλημα να αποκατασταθεί σύντομα.

Μέσω του αρχείου της google που διατηρεί στην μνήμη του περιεχόμενο από ιστοσελίδες βρήκαμε και παραθέτουμε τα διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται στην λίστα του Υπουργείου Υγείας της Αλβανιας που ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 14 Αυγούστου.

[COVID19 country="AL" confirmed_label="Κρούσματα" recovered_label="Ανάρρωσαν" active_label="Ενεργά" deaths_label="Νεκροί" show_additional="true" hide_tests_per_million="false" hide_cases_per_million="false" theme="light_theme"]

[COVID19_MCHART country="GR,AL" days_data="17" theme="dark" title="Συγκριτικός πίνακας Ελλάδα - Αλβανία"]

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου