Ο αλβανικός φιλοτουρκισμός οδηγεί στην εξόντωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Ο αλβανικός φιλοτουρκισμός οδηγεί στην εξόντωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο ανθελληνισμός του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για μια ακόμη φορά «εθαυματούργησε» ! Όπως έγραψε η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια Γιαννιώτικη εφημερίδα «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» (Σάββατο – Κυριακή 1-2 Αυγούστου 2020) «ακόμη πιο βαθειά βάζει «πόδι» στην Αλβανία η Τουρκία, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της γείτονος και κυρίως τον φιλοτουρκισμό που επιδεικνύει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα». Ο «Π.Λ.» προσθέτει ακόμη ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι προφανές, ότι χρησιμοποιεί την Αλβανία ως «μοχλό πίεσης» κατά της Ελλάδος και αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία «γενναιοδωρία» του να δωρίσει εξοπλισμό και στολές για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Αλβανίας συνολικής αξίας 1,5 εκ. Ευρώ, ενώ έχουν προηγηθεί δωρεές πολεμικού υλικού κ.α.».

Αποκαλυπτική των τουρκικών, αλλά και των αλβανικών σχεδίων είναι αναφορά Αλβανίδος βουλευτού, «ότι από το 1988 έχουν ψηφισθεί από την Αλβανική Βουλή 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία» ! (η υπογράμμιση, δική μου). Και όλα αυτά, ενώ κατρακυλά συνεχώς η οικονομία της Τουρκίας, γεγονός που δημιουργεί πανικό.

Όλες αυτές οι κινήσεις του Έντι Ράμα σε ένα μονάχα αποβλέπουν. Σ' αυτό που κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει, δηλαδή στην πίεση προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και, τελικώς, στην εξόντωσή του.

Η κατάσταση στον προαιωνίως Ελληνικό χώρο της Βορείου Ηπείρου έχει γίνει αυτόχρημα εκρηκτική. Ο Ράμα μηχανεύεται πολλούς τρόπους για να εξοντώση τον εκεί Ελληνισμό. Και παρ' όλα όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, αυτός, έχοντας τις πλάτες της Τουρκίας, δεν λογαριάζει κανένα και τίποτε. Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός να θέλη η Ελλάδα την εισδοχή της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση !!! Εάν, ο μη γένοιτο, συμβή κάτι τέτοιο, τότε – και το λέγω με βαθύτατη θλίψη – θα τεθή ταφόπλακα στο εθνικό Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Ας μη λησμονούμε, ότι το Βορειοηπειρωτικό το ανέστησε από την αφάνειά του και το έκανε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο θέμα, ο μεγάλος και άγιος όντως Ιεράρχης και άμεσος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Δέχθηκε, τότε, ύβρεις, συκοφαντίες, ακόμη και απειλές για την ζωή του. Όμως με την δύναμη του Χριστού και τις Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου δεν κάμφθηκε, δεν ελύγισε. Και, στο τέλος, όταν έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και είδαν όλοι την αθλιότητα στην οποία είχε καταδικάσει Βορειοηπειρώτες και Αλβανούς το απάνθρωπο καθεστώς των Χότζα – Αλία, είπαν όλοι εν ενί στόματι: «ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ δικαιώθηκε».

Κάνω έκκληση θερμότατη προς την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας: – Προσέξτε την Βόρειο Ήπειρο. Προσεύχομαι να μας φωτίση όλους ο Χριστός να πράξουμε το Χρέος μας στους αδικημένους και πονεμένους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, προτού να είναι αργά».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου