Πρώην Υπ. Δικαιοσύνης Αλβανίας: Η σύλληψη του Γκόρου στημένη για θέσπιση ισορροπίας

Πρώην Υπ. Δικαιοσύνης Αλβανίας: Η σύλληψη του Γκόρου στημένη για θέσπιση ισορροπίας

Ο δικηγόρος και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης στην Αλβανία επί κυβέρνησης Ράμα, Ylli Manjani δήλωσε ότι η σύλληψη του πρώην δημάρχου της Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, είναι υπόθεση που έθεσε η κυβέρνηση για να σχηματιστεί μια ισορροπία, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς στοιχεία συνελήφθη και ο Φρέντης Μπελέρης.

Ο Manjani έκανε τα σχόλιά σε εκπομπή στο Euronews Albania, όπου είπε ότι αν η υπόθεση έστεκε, αυτοί που έκαναν την πλαστογραφία, τότε ο Γκόρος που την υπέγραψε, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή.

Είπε επίσης ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για να κατευνάσει τις εντάσεις με την Αθήνα, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί μετά τη σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

«Από ό,τι έχουμε αντιληφθεί από τις δημόσιες προκηρύξεις, ο Γκόρος είναι υπό κράτηση, επειδή υπέγραψε κάποια χαρτιά. Υπό την έννοια ότι υπέγραψε είναι υπό έρευνα και σύλληψη. Θυμάστε τον Ράμα που εμφανίστηκε στην ανακριτική επιτροπή των Αποτεφρωτηρίων; Είπε υπογράφω τσάκα τσάκα. Λοιπόν, τσακ τσακ, έκανε και αυτός ο άλλος

Ο Ράμα εξηγήθηκε γιατί δεν είναι στη φυλακή ο ίδιος, με το επιχείρημα ότι υπογράφει με κλειστά μάτια ό,τι του φέρνουν. Ακόμα και ο Γκόρος υπέγραψε μόνο και είναι στη φυλακή, τα εξαρτώμενα μέλη του είναι ελεύθερα. Όπως κρίθηκε και τιμωρήθηκε με κόλπα ο Φρέντης Μπελέρης, για πολιτική ισορροπία, θα γίνει και με αυτόν εδώ. Αυτό το πολιτικό θέατρο είναι.

Αν υπήρχε πρόβλημα, αυτοί που έκαναν την πλαστογραφία μια φορά, τότε αυτός που την υπέγραψε, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Αυτοί τιμωρήθηκαν μόνο με «υποχρεωτική εμφάνιση», ενώ ο Γκόρος είναι στη φυλακή. Αυτό με κάνει να καταλάβω ότι το θέμα αφορά μια θέσπιση ισορροπίας, οπότε όπως κάναμε σε αυτόν τον Έλληνα, θα κάνουμε και σε αυτόν τον Έλληνα, με την ελπίδα να ηρεμήσουν τα πράγματα με την Αθήνα, δεν ξέρω». είπε ο Manjani.

...

Πρώην υπουργός δικαιοσύνης Αλβανίας: Ο Μπελέρης βρίσκεται παράνομα στη φυλακή

Σε μια νέα ανάρτηση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντη Μπελέρη προέβη ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της Αλβανίας, Ylli Manjani. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις της υπόθεσης και το ύποπτο έγγραφο που παρουσιά...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου