Αλβανία: Αναβάλλεται για ένα χρόνο η γεώτρηση στο "Dumrea Deep 1"

Αλβανία: Αναβάλλεται για ένα χρόνο η γεώτρηση στο "Dumrea Deep 1"

Η εταιρεία ENI ανακοίνωσε την αναβολή κατά ένα χρόνο των σχεδίων για την έναρξη γεώτρησης πετρελαίου στο Dumre Block, στην κεντρική Αλβανία.

Αρχικά, η έναρξη των εργασιών είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, με την γεώτρηση του ερευνητικού φρεατίου "Dumrea Deep 1" να ακολουθεί το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες προθεσμίες οι προπαρασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο του 2024 και θα ολοκληρωθούν το 1ο τρίμηνο του 2025.

Η γεώτρηση του "Dumrea Deep 1" θα πραγματοποιηθεί είτε το 1ο είτε το 2ο τρίμηνο του 2025.

Η αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση στην απόκτηση της περιβαλλοντικής άδειας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών.

Σκοπός του έργου είναι η αξιολόγηση της ύπαρξης πετρελαϊκού κοιτάσματος στο Dumre Block, το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται σε βάθος 5.000 - 6.500 μέτρων.

Το ερευνητικό φρεάτιο "Dumrea Deep 1" θα εγκατασταθεί στο χωριό Broskë, στην Διοικητική ενότητα Papër του Δήμου Ελμπασάν. Η γεώτρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 211 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος και της εγκατάλειψης του φρεατίου.


...

Η ENI Albania ξεκινά τη γεώτρηση για το ερευνητικό έργο "Dumrea Deep-1"

Μετά την ολοκλήρωση της γεωφυσικής έρευνας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, η ιταλική εταιρεία Eni, η οποία έχει συμβόλαιο με την αλβανική κυβέρνηση, προβλέπει την έναρξη της γεώτρησης του πρώτου ερ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου