Τρεις υπάλληλοι του Δήμου Τιράνων κατηγορούνται για κατάχρηση 1,4 εκατ. ευρώ

Τρεις υπάλληλοι του Δήμου Τιράνων κατηγορούνται για κατάχρηση 1,4 εκατ. ευρώ

Τρεις υπάλληλοι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Τιράνων, κατηγορούνται για διαφθορά σε σχέση με διαγωνισμό ύψους 143,6 εκατομμυρίων λεκ (1,4 εκατ.ευρώ περίπου με ισοτιμία στις 9 Μαϊου 2024) για την προμήθεια χημικών και ενεργού άνθρακα.

Σύμφωνα με την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), οι κατηγορούμενοι, όντες μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης Παραπόνων και της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών, φέρονται να άλλαξαν σκόπιμα μια από τις προδιαγραφές του διαγωνισμού προς όφελος της εταιρείας "W. Center".

Συγκεκριμένα, η κρίσιμη προδιαγραφή αφορούσε την ασφάλιση μισθοδοσίας υπαλλήλου που χειριζόταν βαρύ εξοπλισμό. Αφαιρώντας την προϋπόθεση, οι κατηγορούμενοι επέτρεψαν στην "W. Center' sh.p.k." να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε το συγκεκριμένο κριτήριο.

Επιπλέον, το ΣΠΑΚ κατηγορεί τον Bledar Shemaj, διαχειριστή της "W. Center' sh.p.k.", για πλαστογραφία. Φέρεται να παρουσίασε ψευδή έγγραφα, όπως σύμβαση εργασίας και δήλωση για ενοικίαση οχημάτων, προκειμένου να καλύψει την έλλειψη της απαραίτητης ασφάλισης και να εξασφαλίσει την ανάληψη του έργου.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για περαιτέρω διερεύνηση και δίκη.

...

Τίρανα: Σύλληψη δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου για κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εξέδωσε 9 εντάλματα σύλληψης για πρώην στελέχη του δήμου Τιράνων, μεταξύ των οποίων δύο σημαντικοί πρώην διευθυντές, οι Mariglen Q...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου