Ην. Βασίλειο: Οι επαναπατρισμοί μείωσαν τον αριθμό των λαθρομεταναστών από την Αλβανία

Ην. Βασίλειο: Οι επαναπατρισμοί μείωσαν τον αριθμό των λαθρομεταναστών από την Αλβανία

Η τραγωδία στη Μάγχη, όπου πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα και την αποτρεπτική δράση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αποστολή αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Μάικλ Τόμλινσον, υπερασπίζεται το σχέδιο, επικαλούμενος την επιτυχία της συμφωνίας με την Αλβανία. Η συμφωνία, που τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2022, προβλέπει την επιστροφή Αλβανών αιτούντων άσυλο στην πατρίδα τους με τακτικές πτήσεις. Ο Τόμλινσον υποστηρίζει ότι η συμφωνία οδήγησε σε μείωση του αριθμού των Αλβανών που διασχίζουν τη Μάγχη με βάρκες.

Ωστόσο, η κριτική επικεντρώνεται στην ικανότητα του συστήματος να διαχειριστεί τον αυξημένο όγκο υποθέσεων αιτούντων άσυλο. Ο Τόμλινσον απαντά ότι 200 νέοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν και θα ενταχθούν στο σύστημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Πέρα από την κριτική για την ικανότητα του συστήματος, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχίες για τις συνθήκες στα κέντρα κράτησης στη Ρουάντα. Επιπλέον, η αντιπολίτευση αμφισβητεί το κόστος και την ηθική του συστήματος.

Η υλοποίηση του σχεδίου Ρουάντα συνδέεται με σημαντικές επενδύσεις από την κυβέρνηση. Η αποτελεσματικότητα και η ηθική του εγχειρήματος θα κριθούν από την πορεία του και την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου