Αναθεώρηση τιμών ύδρευσης στην Αλβανία: Αύξηση έως 50% για τα νοικοκυριά

Αναθεώρηση τιμών ύδρευσης στην Αλβανία: Αύξηση έως 50% για τα νοικοκυριά

Από τις 5 Απριλίου 2024, οι τιμές ύδρευσης για τα νοικοκυριά στους δήμους Λέζας, Κουρμπίνι, Ρούμπικ και Ρρέσεν αναθεωρούνται προς τα πάνω, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων (ERRU).

Στη Λέζα, η τιμή για τα νοικοκυριά αυξάνεται από 58 λεκ/κμ σε 65 λεκ/κμ, μια αύξηση περίπου 12%. Αντιθέτως, οι τιμές για δημόσιους φορείς (135 λεκ/κμ) και επιχειρήσεις (145 λεκ/κμ) παραμένουν σταθερές.

Στο Κουρμπίνι, η αύξηση είναι πιο αισθητή, με την τιμή για τα νοικοκυριά να εκτινάσσεται από 30 λεκ/κμ σε 45 λεκ/κμ, μια άνοδο 50%. Παρ' όλα αυτά, οι τιμές για δημόσιους φορείς (80 λεκ/κμ) και επιχειρήσεις (120 λεκ/κμ) δεν επηρεάζονται.

Η ERRU προχώρησε επίσης σε αναθεώρηση των τιμών για την αποχέτευση λυμάτων, φέρνοντας αυξήσεις για όλες τις κατηγορίες (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ιδρύματα) στους 4 δήμους. Οι νέες τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τον δήμο και την κατηγορία χρήστη.

Συγκριτικά, η αύξηση για τα νοικοκυριά στην Λέζα (12%) είναι μικρότερη σε σχέση με το Κουρμπίνι (50%). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ERRU ενέκρινε πρόσφατα αύξηση 33% για τα νοικοκυριά στην Αυλώνα, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη διαφορετικών τιμολογιακών πολιτικών σε διάφορες περιοχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου