Η Corriere Della Sera αποκαλύπτει το συνολικό κόστος ύψους 653 εκατ. ευρώ της συμφωνίας Ράμα - Μελόνι

Η Corriere Della Sera αποκαλύπτει το συνολικό κόστος ύψους 653 εκατ. ευρώ της συμφωνίας Ράμα - Μελόνι

Η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera φέρνει στο φως τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό, αποκαλύπτοντας ένα συνολικό κόστος ύψους 653 εκατομμυρίων ευρώ για πέντε χρόνια.

Η κατασκευή, διαχείριση και εξοπλισμός των δύο κέντρων φιλοξενίας στην Αλβανία αγγίζει τα 69 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την εγκατάσταση γεννητριών, δεξαμενών νερού και συστήματος αποχέτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις συχνές διακοπές ρεύματος και ύδρευσης στην περιοχή.

25 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την επιβολή της ποινής, ενώ η εξωτερική εποπτεία, με ιταλική δικαιοδοσία και συνεργασία της αλβανικής αστυνομίας, θα κοστίσει 94 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα για ταξίδια, διαμονή και δαπάνες των ιταλικών δυνάμεων ανέρχονται σε 260,2 εκατομμύρια ευρώ.

17,97 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία 5 νέων επιτροπών που θα ασχολούνται με το δικαίωμα ασύλου, ενώ 42,507 εκατομμύρια ευρώ θα καλύψουν τις μισθοδοσίες 152 νέων υπαλλήλων.

2,92 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για ενοικίαση αιθουσών στη Ρώμη για ακροάσεις, ενώ 8,73 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή 20 δικαστικών αιθουσών στην Αλβανία και τηλεματική σύνδεση με την Ιταλία.

29,16 εκατομμύρια ευρώ θα καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης δικηγόρων και μεταφραστών, ενώ 104 εκατομμύρια ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για την επιστροφή των μεταναστών στην Ιταλία.

Διαβάστε και:

...

Νέες πληροφορίες για τους καταυλισμούς στην Αλβανία: τι προβλέπεται για τους μετανάστες

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με τους προσφυγικούς καταυλισμούς που θα στηθούν στην Αλβανία, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε από τον Ράμα και τον Μελόνι.  Ιταλία: Προκηρύχθηκαν οι δι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου