Πρόεδρος ΕΣ: Μείζον πρόβλημα η μαζική μετανάστευση

Πρόεδρος ΕΣ: Μείζον πρόβλημα η μαζική μετανάστευση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, μίλησε στην κοινή διάσκεψη με τον Ράμα και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen.

«Γράφουμε ιστορία γιατί για πρώτη φορά αυτή η συνάντηση διοργανώθηκε στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Για πρώτη φορά οι ηγέτες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Αυτή η συλλογή είναι η δήλωση που συνοδεύει τα χαρτιά σας. Είναι σημαντικό γιατί περιέχει πρόσθετα βήματα στη διαδρομή ολοκλήρωσης.

Είμαι λίγο ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στα Τίρανα. Το μέλλον των παιδιών μας θα είναι πιο ασφαλές με τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ευρώπη. Έχει σημειωθεί συγκεκριμένη πρόοδος για την από κοινού αντιμετώπιση των συνεπειών της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος είχε σοβαρές συνέπειες στον τομέα της παροχής ενέργειας και τροφίμων», είπε.

Ο Μισέλ μίλησε επίσης για το θέμα της μετανάστευσης και είπε ότι αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά πρόσθεσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα και αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και αυξανόμενους αριθμούς. Καταφέραμε να σημειώσουμε κάποια πρόοδο για την εναρμόνιση της πολιτικής για τις θεωρήσεις. Θα πρέπει να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο για να εξομαλυνθεί περαιτέρω αυτή η κατάσταση», είπε ο Μισέλ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου