26 Αλβανοί απελάθηκαν από την Αγγλία - Ανάμεσά τους καταδικασμένοι σε πολυετή φυλάκιση

26 Αλβανοί απελάθηκαν από την Αγγλία - Ανάμεσά τους καταδικασμένοι σε πολυετή φυλάκιση

Εννέα Αλβανοί εκδόθηκαν πίσω στην Αλβανία από ένα κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών την Πέμπτη, μόλις έφτασαν στη Βρετανία με μια μικρή λέμβο.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ήταν ανάμεσα μιας ομάδας άλλων 26 Αλβανών που στάλθηκαν πίσω στα Τίρανα.

Δώδεκα από αυτούς είναι παραβάτες που είχαν φυλακιστεί για περισσότερα από 24 χρόνια.

Οι άλλοι πέντε είχαν διαπράξει αδικήματα μετανάστευσης κατά παράβαση των διαταγών απέλασης, δύο εκ των οποίων είχαν προηγουμένως φτάσει με μικρό σκάφος από τη βόρεια Γαλλία.

«Έχουμε επιστρέψει 26 ακόμη αλλοδαπούς εγκληματίες και παράνομους εισερχόμενους σε πτήση τσάρτερ στην Αλβανία. Οι αλλοδαποί που επέβαιναν είχαν συνδυασμένες ποινές φυλάκισης άνω των 24 ετών. Σεβόμαστε την αλβανική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και καλωσορίζουμε όσους ταξιδεύουν εδώ νόμιμα και συμβάλλουν στη βρετανική κοινωνία. Ωστόσο, βλέπουμε έναν μεγάλο αριθμό να κάνουν επικίνδυνα και παράνομα ταξίδια», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ένας από τους Αλβανούς που απελάθηκαν την Πέμπτη είχε εισέλθει παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο προτού καταδικαστεί σε περισσότερα από επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών.

Ένας άλλος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια για παραγωγή ναρκωτικών και απάτη. Ένας τρίτος, ο οποίος είχε επίσης εισέλθει στη χώρα παράνομα και κατά παράβαση διαταγής απέλασης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για περισσότερα από τρία χρόνια για προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α και κατηγορίας Β.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου