Ντούλες για την Απογραφή στην Αλβανία: Οι πολίτες δεν ερωτώνται για την εθνικότητα και τη θρησκεία τους

Ντούλες για την Απογραφή στην Αλβανία: Οι πολίτες δεν ερωτώνται για την εθνικότητα και τη θρησκεία τους

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες, κατήγγειλε τις παρατυπίες με τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, συνοδεύεται η διαδικασία της απογραφής.

Ο Ντούλες τόνισε ότι οι έφοροι δεν τηρούν το νόμο σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, την εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα.

«Έχουμε περιπτώσεις στα Τίρανα, την Κορυτσά, τους Αγίους Σαράντα και αλλού, όπου ερωτήσεις σχετικά με την εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν απευθύνονται στους πολίτες. Την ώρα που οι πολίτες επιδιώκουν να δηλώσουν ακόμη και αυτά τα στοιχεία, τους λένε ότι είναι προαιρετικά».

Ο Ντούλες ανέφερε επίσης, συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Ένας επιχειρηματίας στους Αγίους Σαράντα ρωτήθηκε επανειλημμένα 3 φορές αν ήταν σίγουρος ότι ανήκε στην ελληνική μειονότητα επειδή είχε περιουσία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου του δήμου Χιμάρας, ο Ντούλες τόνισε ότι ο Φρέντης Μπελέρης θα κρατήσει το αξίωμα του δημάρχου για τα επόμενα 4 χρόνια.

«Από τη στιγμή που ο κ. Μπελέρης για καμία στιγμή δεν αρνήθηκε να ορκιστεί, δεν υπάρχει νομική διάταξη που να οδηγεί τη διαδικασία στο τέλος της θητείας. Ο κ. Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου και ως τέτοιος θα τον ηγηθεί και η θητεία του λήγει όπως όλων των υπολοίπων δημάρχων, το 2027».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου