Καμίτση: «Ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ελληνική Μειονότητα εντός Δεκεμβρίου» (βίντεο)

Καμίτση: «Ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ελληνική Μειονότητα εντός Δεκεμβρίου» (βίντεο)

Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Κων/να Καμίτση, έδωσε σήμερα συνέντευξη στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου ρωτήθηκε σχετικά με το παρασκήνιο της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Η Πρέσβης μεταξύ άλλων επισήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη του στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας τις επόμενες ημέρες, συνοδευόμενος από τον Έντι Ράμα.

«Προχθές συναντήθηκαν οι δύο πρωθυπουργοί Αλβανίας και Ελλάδας και οι δύο εξέφρασαν την διάθεσή τους να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες με τον τρόπο που προβλέπει η αλβανική νομοθεσία, για τεθούν τα θέματα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Έχετε κάποιο σχόλιο για την ακύρωση της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην ΕΕΜ;

«Όχι, δεν έχω κανένα σχόλιο, υποσχέθηκε οτι θα επανέλθει σύντομα εντός του τρέχοντος έτους μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό».


Τι έχετε να πείτε για την απαγόρευση εισόδου στα Αλβανικά σύνορα του Μπάμπη Καραθάνου;

«Δεν έχω τέτοια ενημέρωση».

Όσο για την αναμονή και τις μεγάλες ουρές στα τελωνεία, είπε:
«Η φιλία είναι δεδομένη μεταξύ των δύο χωρών και για αυτό δουλεύουμε και εγώ και από την Ελλάδα για την διαχείριση και την ενίσχυσή της. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, εγώ όμως είμαι στη διάθεση όλων αν μπορώ να παρέμβω και να βοηθήσω.

Οι Αλβανοί υπόκεινται σε τεράστια αναμονή στα σύνορα, τόσο στην Κρυσταλλοπηγή όσο και στην Κακαβιά. Γιατί η ελληνική πλευρά δουλεύει συνεχώς με μειωμένα τελωνεία και οι Αλβανοί περιμένουν με τις ώρες στην αναμονή; Είναι τόσο αδύνατο να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών σε τέτοιες περιπτώσεις;

«Θα το δω και ευχαριστώ που μου το λέτε. Θα επικοινωνήσω με τα τελωνεία θα δω ποιο είναι το πρόβλημα. Πρόθεσή μας είναι κανένας αλβανός πολίτης να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στα σύνορα. Ευχαριστώ που με ενημερώσατε. Θα ελέγξω ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό το θέμα και ελπίζω να μην έχουν κανένα πρόβλημα οι Αλβανοί φίλοι μας στους τελωνειακούς ελέγχους. Θα είναι ένα θέμα με προτεραιότητα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου