Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος:« Η ορθόδοξη πνευματικότητα δεν είναι αόριστη ευλάβεια»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος:« Η ορθόδοξη πνευματικότητα δεν είναι αόριστη ευλάβεια»

Με τον πάντα επίκαιρο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα στον πνευματικό αγώνα των ανθρώπων.

Επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, ο Μακαριώτατος επεσήμανε πως η πνευματική άσκηση των χριστιανών δεν είναι κάτι αόριστο και δεν αφορά μια εξωτερική ευλάβεια.

Επίσης αναφέρθηκε στην κενοδοξία που αποτελεί στοιχείο αντίθετο στο Πνεύμα και δημιουργεί πολλές συγκρούσεις σε όλους τους τομείς, ακόμη και μέσα στο χώρο της εκκλησίας.

«Η ζωή η πνευματική δεν είναι μια αόριστη ευλάβεια και εξωτερική ευσέβεια. Είναι η προσπάθεια να ωριμάζει αδιάκοπα μέσα μας ο καρπός του Πνεύματος. Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθωσύνη, πίστις, αγάπη, εγκράτεια – αυτά προσδιορίζουν την Ορθόδοξη πνευματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Τέλος επεσήμανε τη δυσκολία της πανδημίας η οποία έχει οδηγήσει τον άνθρωπο στην απομόνωση και έχει αυξήσει τα φαινόμενα βίας, ενώ προέτρεψε να σηκώνουμε τα βάρη ο ένας του αλλουνού ικετεύοντας το Άγιο Πνεύμα να ωριμάζει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου