Έφυγε από τη ζωή ο παπα - Θανάσης της Μονής Δουραχάνης στα Γιάννενα

Έφυγε από τη ζωή ο παπα - Θανάσης της Μονής Δουραχάνης στα Γιάννενα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σε όλους μας παπα – Θανάσης, ο ιερομόναχος με τη μεγάλη καρδιά και την αστείρευτη αγάπη του, που ζούσε στη Μονή Δουραχάνης των Ιωαννίνων.

Ένας άγιος άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον πλησίον και δεν άφησε ούτε λεπτό από τη ζωή του να πάει χαμένο στην αδράνεια. Αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο Θεό και τους πονεμένους ανθρώπους, ενώ άνοιξε από τα πρώτα χρόνια της αλλαγής του καθεστώτος στην Αλβανία, την αγκαλιά του σε πολλούς νέους Βορειοηπειρώτες και Αλβανούς.

Στον παπα – Θανάση οφείλουν τόσο την φροντίδα όσο και την εκπαίδευσή τους και με την ευχή του διέπρεψαν προχωρώντας ο καθένας στον τομέα του.

Εκτός αυτού, υπήρξε ένας ένθερμος αγνός πατριώτης και όπως είχε αναφέρει παλιότερα σε συνέντευξή του όταν ρουμανίζοντες βλάχοι άνοιξαν ρουμανικό σχολείο στο χωριό του, εκείνος μικρό παιδάκι τότε, ξεσήκωσε τα παιδιά να μην πατήσουν εκεί το πόδι τους.

Ωστόσο η αγάπη του ξεχείλιζε για κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή.

Ο παπά – Θανάσης, κατά κόσμον Αθανάσιος Χατζής, έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, άρρωστος πια, λίγο πριν κλείσει τα 90 του χρόνια.

Αιωνία του η μνήμη!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου