Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μόνιμο εμβόλιο ο Λόγος του Θεού» (βίντεο)

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μόνιμο εμβόλιο ο Λόγος του Θεού» (βίντεο)

Με τον πάντα γεμάτο σημασία, αλλά και τον πάντα επίκαιρο λόγο του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, εκφράζει ανελλιπώς προς το ορθόδοξο ποίμνιο τον λόγο του Θεού.

Κατά το χθεσινό του κήρυγμα από τον Καθεδρικό της Αναστάσεως των Τιράνων, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την άποψη ότι ο Λόγος του Θεού αποτελεί για τους πιστούς εμβόλιο για κάθε πνευματική ασθένεια, αλλά και για κάθε δυσκολία στη ζωή μας.

«Το σημερινό Ευαγγέλιο, επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Όχι απλώς εμείς θα μακαρίζουμε την Παναγία Μητέρα, αλλά καλούμεθα να μετάσχουμε στην μακαριότητα τη δική της.

Υπάρχει ένας τρόπος να γίνουμε όλοι μακάριοι, να ζήσουμε και εμείς μέσα στη ζωή και στην ατμόσφαιρα, που έζησε η Παναγία.

Και αυτός ο τρόπος είναι όχι μόνο να ακούμε, αλλά και να φυλάσσουμε μέσα στην καρδιά μας τον Λόγο του Θεού. Η Παναγία είναι εκείνη, που στη νεανική της στιγμή, άκουσε και φύλαξε τον Λόγο του Θεού στην αγκαλιά της…

Και εμείς καλούμεθα όχι απλώς να ακούμε και κατόπιν να αφήνουμε τον Λόγο του Θεού σε κάποιο αρχείο, σε κάποια βιβλιοθήκη, αλλά να τον αγκαλιάζουμε με ολόκληρη την ύπαρξή μας και να τον έχουμε οδηγό και πυξίδα στη συμπεριφορά μας.

Παρηγοριά και ελπίδα στις δυσκολίες της ζωής. Είναι ένα μόνιμο εμβόλιο κατά πάσης πνευματικής ασθενείας. Οπωσδήποτε δίνει μια δύναμη μεγάλη για να αντιμετωπίσουμε και οποιαδήποτε άλλη δυσκολία στη ζωή».

Τέλος ο Μακαριώτατος τόνισε πως θα πρέπει να φυλάττουμε μέσα στην καρδιά τον Λόγο του Θεού, ο οποίος και θα οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου