Την συνταξιοδότηση του ανακοίνωσε ο π. Άλεξ Καρλούτσος

Την συνταξιοδότηση του ανακοίνωσε ο π. Άλεξ Καρλούτσος

Ο πάτερ Άλεξ Καρλούτσος, γνωστός στις ΗΠΑ ως «father Alex», ανακοίνωσε την απόφαση του να συνταξιοδοτηθεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδόφορο στις 25 Μαρτίου, ο πάτερ Άλεξ Καρλούτσος ανέφερε ότι είχε αρχικά υποβάλει την παραίτησή του πέρυσι, όταν έγινε 75 ετών, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή.

«Νιώθω περισσότερο από ποτέ ότι πρέπει να αποσυρθώ μόλις γίνω 76 ετων δηλαδή στις 5 Απριλίου και θα ήθελα η συνταξιοδότηση μου να τεθεί σε ισχύ στις 3 Μαΐου», γράφει στην επιστολή του.

Στην ίδια επιστολή, ο πατέρας Άλεξ, που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κληρικούς στην ιστορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική και στενός φίλος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεσμεύεται να παραμείνει ενεργός στις λειτουργίες της Εκκλησίας.

«Θα συνταξιοδοτηθώ, αλλά δεν θα αποχωρήσω», λέει στην επιστολή, ζητώντας άδεια να συνεχίσει να εργάζεται στο Ίδρυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς και να υπηρετήσει ως πνευματικός σύμβουλος των «Φίλων του Αγίου Νικολάου».

Ο π. Άλεξ Καρλούτσος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ισχυρούς δεσμούς με τον ελληνισμό της Χιμάρας καθώς η σύζυγος του, Ξανθή Καραβέλα, κατάγεται από το χωριό Δρυμάδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου