Ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΝΔ σε «ειδική» αποστολή στα Τίρανα

Ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΝΔ σε «ειδική» αποστολή στα Τίρανα

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Αλβανία ενόψει εκλογών.

εκλογΕπίσκεψη στα Τίρανα, με την ιδιότητα του γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ν.Δ., έκανε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου. Η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας χαρακτήρα «ειδικής αποστολής», αλλά έπαιξε αρκετά έως… πολύ στα αλβανικά ΜΜΕ.

Στόχος του ταξιδιού του 40χρονου βουλευτή ήταν να συναντηθεί, ενόψει των αλβανικών εκλογών, με εκπροσώπους όλων των βασικών «παικτών» του αλβανικού πολιτικού συστήματος και να μεταφέρει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού ΥΠΕΞ τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, με μία όμως προϋπόθεση: τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση με την αρχηγό του LSI

Ο Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρωθυπουργό και αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, τον γ.γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τάουλαντ Μπάλα (κόμμα Εντι Ράμα), και την πρόεδρο του Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κριεμάντι, η οποία μάλιστα είναι σύζυγος του προέδρου Ιλιρ Μέτα.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα οι Αλβανοί σε πολλές περιπτώσεις υποδέχθηκαν τον Ελληνα βουλευτή με… κάμερες, με τα βίντεο να παίζουν στα αλβανικά δελτία ειδήσεων.

Ο Χατζηβασιλείου συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αλλά και μέλη της ελληνικής ομογένειας, που θα είναι υποψήφιοι σε… όλα τα κόμματα.

Απόσπασμα από την στήλη "Θεωρείο" του Σταύρου Παπαντωνίου - kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου