Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια»

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην συνέχεια έκανε γνωστό πως στα πλαίσια του συνεδρίου του Economist που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα θα συναντήσει τον Έντι Ράμα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας για την συμφωνία των Πρεσπών είπε:

«Το ζήτημα έχει κλείσει από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κυρώσει μια διεθνή συμφωνία. Έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις επιφυλάξεις μα, αλλά έχουμε πει επίσης ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς κυρωμένες συμφωνίες» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία με την Βόρεια Μακεδονία.

«'Αρα το ζήτημα έχει κλείσει. Αυτό που δεν έχει κλείσει είναι η σωστή εφαρμογή μιας προβληματικής, κατά την άποψη μας, συμφωνίας. Έχουμε επιφυλάξεις τις οποίες θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Θα τον συναντήσω, όπως και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, στο πλαίσιο του economist μέσα στην εβδομάδα. Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου