Ρουμανία - Κόσοβο: Πανό με σύνθημα «Το Κόσοβο είναι Σερβία» αφορμή για την διακοπή του αγώνα

Ρουμανία - Κόσοβο: Πανό με σύνθημα «Το Κόσοβο είναι Σερβία» αφορμή για την διακοπή του αγώνα

Τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα σε Ρουμανία και Κόσοβο για την 6η αγωνιστική του 9ου Ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 αποφάσισε ο διαιτητής Βίλι Ντελαζό.

Αιτία για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση ο Γάλλος ρέφερι ήταν τα πανό που ανάρτησαν στο ένα πέταλο της «Αρένα Νατσιονάλα» οι Ρουμάνοι οπαδοί και τα οποία είχαν πολιτικό περιεχόμενο.

Τα πανό αυτά έγραφαν «το Κόσοβο είναι Σερβία» και «η Βεσσαραβία είναι Ρουμανία» (η Η Βεσσαραβία είναι ένα κομμάτι γης που πλέον ανήκει στη Μολδαβία και παλαιότερα στη Ρουμανία).

Παράλληλα, στο γήπεδο του Βουκουρεστίου ακούστηκαν δεκάδες συνθήματα κατά του Κοσόβου, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν.

Στο 17', λοιπόν, ο Ντελαζό διέκοψε τον αγώνα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ενώ παίκτες της Ρουμανίας πλησίασαν τους οπαδούς στο πέταλο και τους ζήτησαν να σταματήσουν τα συνθήματα και να κατεβάσουν τα πανό. Αυτό δεν έγινε και 5 λεπτά αργότερα ο Γάλλος διαιτητής έστειλε τους παίκτες των δύο ομάδων στο αποδυτήρια.

Μάλιστα κατά την έξοδο των παικτών του Κοσόβου, ο Μεργκίμ Βοϊβόντα σχημάτισε με τα χέρια του τον αλβανικό αετό προκαλώντας την εξέδρα σε ένα παιχνίδι, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Ο Ραζβάν Μπουρλεάνου, ο πρόεδρος της Ρουμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατευθύνθηκε επίσης προς τα αποδυτήρια προκειμένου να συνομιλήσει τόσο με τον διαιτητή όσο και με τους φιλοξενούμενους.

Τελικά, η αναμέτρηση συνεχίστηκε περίπου μετά από μια ώρα με την Ρουμανία να επικρατεί με 2-0.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου