Παρουσία ελληνικής συμμετοχής στα K23 και K20 άρσης βαρών που θα διεξαχθούν στο Δυρράχιο

01/10/22, 11:00
Κατηγορία: Αθλητικά / Συντάκτης: Reporter

Στις λίστες συμμετοχής για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ23 και Κ20 της άρσης βαρών που θα γίνει στο Δυρράχιο της Αλβανίας (15-25 Οκτωβρίου) υπάρχει ελληνική παρουσία.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας, στις 5 Σεπτεμβρίου, μίλησε ανοιχτά στο Inside The Games εναντίον του προέδρου της αλβανικής ομοσπονδίας, Ελέζ Γκιότζα, τονίζοντας ότι η ΕΟΑΒ θα πάει τον Αλβανό πρόεδρο στα δικαστήρια, ενώ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αγωνιστεί στις δύο επερχόμενες διοργανώσεις στην Αλβανία, (μια ηπειρωτική K20/K23 και η άλλη παγκόσμια Κ23), γιατί «κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής με αυτήν την ηγεσία του». Παρόλα αυτά, ενάμιση σχεδόν μήνα αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία άρσης βαρών γνωστοποίησε τις λίστες συμμετοχής των νεαρών αθλητών, με την Ελλάδα να βρίσκεται εντός λίστας με δέκα αθλητές.

Μέσα στην αποστολή βρίσκεται ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ17, Κωνσταντίνος Λαμπρίδης, καθώς κι οι Γιάννης Κλιάμπας, Θανάσης Αγγελής, Εμμανουήλ Δαμουλάκης, Κώστας Κλοθάκης και Γιάννης Καρυπίδης στους νέους. Στις κορασίδες η αποστολή συμπεριλαμβάνει τις Αθηνά Παπουτσάκη, Ελένη Πασσά, Μαρία Δήμητρα Μυρίλλα και την Ελένη Αντωνιάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: