Νίκη της Εθνικής μας επί του Κοσόβου με 2-0

Νίκη της Εθνικής μας επί του Κοσόβου με 2-0

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 του Κοσόβου στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη στο 71ο λεπτό και του Μάνταλου στο 90+9'. Έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League. Κλείδωσε τουλάχιστον εισιτήριο για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024 και την άνοδο στο League B.

Η Ελλάδα πήρε μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η Εθνική επικράτησε 2-0 του Κοσόβου και έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο League C δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η Εθνική κατάφερε να βρει τη λύση στο 71ο λεπτό με κεφαλιά του Γιακουμάκη, έπειτα από σέντρα του Μάνταλου.

Ο Πέτρος Μάνταλος έβαλε και εκείνος την υπογραφή του στο παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα του Μούριτς στην ελληνική περιοχή, νίκησε τον Μπεκάι και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με την πρώτη θέση στον όμιλο, η Ελλάδα πήρε την άνοδο στο League B, ενώ έχει εξασφαλίσει και ένα εισιτήριο για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024, εάν δεν η Εθνική δεν καταφέρει να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις του προκριματικού ομίλου.

Πίεση από την πρώτη στιγμή

Η Εθνική παρατάχθηκε με 4-3-3 και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Κύπρο. Οι Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης και Μασούρας πήραν τις θέσεις των Μάνταλου, Δουβίκα και του τραυματία Λημνιού. Κατά τ' άλλα ο Γκουστάβο Πογέτ πήγε στο ματς με την γνωστή του συνταγή.

Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να είναι το αφεντικό του αγώνα. Κρατούσε την μπάλα, κυκλοφορούσε, πίεζε ψηλά και έψαχνε τρόπο να απειλήσει. Στο 17' Μπακασέτας έκανε το σουτ εκτός περιοχής. Η μπάλα βρήκε σε πόδια, πήρε περίεργη τροχιά, με τον Μούριτς να διώξει σε κόρνερ.

Είχε στιγμές, αλλά όχι το γκολ στο α' μέρος

Η Εθνική συνέχιζε να έχει ένταση στο παιχνίδι της, με τον Μπακασέτα "μαέστρο" της μεσαίας γραμμής και τους Μπάλντοκ, Τσιμίκα να προωθούνται συνεχώς. Στο 28' ξανά ο παίκτης της Τραμπζονσπόρ δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

Στο 41ο λεπτό η Ελλάδα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του α' μέρους. Σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ραχμάνι δεν εκτίμησε σωστά, ο Μπακασέτας έκανε το πλασέ απέναντι από τον Μούριτς, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην αριστερή πλευρά των διχτύων. Η Εθνική ολοκλήρωσε το α' μέρος με 63% κατοχή και να έχει συνολικά 11 τελικές, έναντι μόλις δύο του Κοσόβου, το οποίος δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ο Γιακουμάκης έδωσε τη λύση, "κερασάκι" ο Μάνταλος

Στο β' μέρος η Εθνική ξεκίνησε με την αλλαγή του Μάνταλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Χατζηγιοβάνη. Οι παίκτες του Πογέτ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο α' μέρος. Πίεζαν ψηλά, είχαν την κατοχή και απειλούσαν. Στο 58' ο Ουρουγουανός πέρασε τον Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη.

Μετά το 55ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε. Η Εθνική δυσκολευόταν να δημιουργήσει, πλην μίας στιγμής στο 64', όταν ο Γιακουμάκης αιφνιδιάστηκε από γέμισμα του Μπακασέτα από τα αριστερά. Ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να βρει τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Αυτό συνέβη συγκεκριμένα στο 71ο λέπτό. Ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης στην καρδιά της περιοχής πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η Εθνική θέλησε να διαχειριστεί το παιχνίδι, με τον Πογέτ να περνάει τον Κουρμπέλη αντί του Μπουχαλάκη.

Η Εθνική μπόρεσε στο 90+9' να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Ο Μούριτς είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή, ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, νίκησε τον Μπεκάι και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Μασούρας, Παυλίδης

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι, Μουσλία, Μπερίσα, Ρουντάνι, Μουρίκι, Ρασίτσα

πηγή: sport24.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου