"Στα ίχνη της χαμένης Καρυάτιδας": Ελληνοπούλα στο Λονδίνο και στην Αθήνα ανακαλύπτουν την ιστορία

"Στα ίχνη της χαμένης Καρυάτιδας": Ελληνοπούλα στο Λονδίνο και στην Αθήνα ανακαλύπτουν την ιστορία

Η Greek Children’s Library of London και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν τη μουσειοπαιδαγωγική δράση «Στα ίχνη της χαμένης Καρυάτιδας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βρετανικό Μουσείο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία της Καρυάτιδας, στο Βρετανικό Μουσείο, να γίνουν δημοσιογράφοι και να πάρουν συνέντευξη από ένα έκθεμα, να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τα παιδιά στην Ελλάδα και να αντλήσουν πληροφορίες για τις άλλες πέντε Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και να συμμετέχουν σε hands on δραστηριότητες, δημιουργική γραφή και treasure hunt αρχαιοελληνικών εκθεμάτων.

H δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024, Ώρα: 10:00 πμ- 12:00 και απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στα ελληνικά και είναι δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης.

Η Greek Children’s Library of London δημιουργήθηκε το 2023 και αποτελεί μέρος της Greek Library of London που δημιουργήθηκε το 2017.

Αριθμεί περισσότερα από 480 μέλη και διαθέτει 4.000 τίτλους βιβλίων για ενήλικες και 1000 τίτλους παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Στηρίζεται στους είκοσι εθελοντές της που επανδρώνουν τα τμήματά της.

Πρωταρχικό της στόχο αποτελεί ο δανεισμός ελληνικών βιβλίων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και την επαφή με το έργο συγγραφέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η ευρεία ποικιλία τίτλων που διαθέτει η βιβλιοθήκη παρέχει την ευκαιρία στον εν δυνάμει αναγνώστη να επιλέξει από ποίηση, πεζογραφία και έργα βραχείας φόρμας έως ακαδημαϊκές μελέτες και ιστορικά και φιλοσοφικά δοκίμια, τόσο στα ελληνικά όσο και μεταφρασμένα.

Συνιστά ένα κύτταρο πολιτισμού αποτελώντας σημείο συνάντησης των Ελλήνων της παροικίας. Τόσο οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα στο κεντρικό Λονδίνο όσο και οι ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται είναι μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι δεσμοί της ελληνικής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, οι δράσεις της Greek Library of London σχεδιάζονται, προγραμματίζονται και υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις αναγνωστικές προτιμήσεις των μελών, τις προτάσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου