Γεύμα αγάπης προσέφεραν οι νέοι από τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Γεύμα αγάπης προσέφεραν οι νέοι από τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Μαθητές και μαθήτριες αγόρασαν τρόφιμα, τα μαγείρεψαν και τα μοίρασαν σε συσσίτιο...

Το πνεύμα αγάπης, που καλλιέργησε στην Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, όλο και εδραιώνεται, όλο και αναπτύσσεται.

Και εκδηλώθηκε αγνά από νέους/ες στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων.

Μαθητές/τριες του Κοινωνικού Τομέα «ο Καλός Σαμαρείτης» του Λυκείου «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, αγόρασαν τρόφιμα, τα μαγείρεψαν, έφτιαξαν γλυκά και αρκετές μερίδες ενός πλούσιου γεύματος ήταν έτοιμο.

Και πρόσφεραν ένα πλούσιο γεύμα στο συσσίτιο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου.

Ακόμη μαθητές/τριες του Γυμνασίου του Γκράμσι προσέφεραν τρόφιμα στην ενορία, προκειμένου να τα διαθέσει σε αναγκεμένους.

Εξάλλου η Ορθόδοξη Νεολαία Τιράνων συγκέντρωσε και διανέμει τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες και σε άπορα άτομα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν την αφορμή να έρθουμε πιο κοντά στο μεγάλο μυστήριο της αγάπης, έκφραση του οποίου αποτελεί η γέννηση του Χριστού.

Όταν με ταπείνωση και πίστη πολλοί σκύβουμε πάνω από το πονεμένο και πικραμένο και απογοητευμένο συνάνθρωπο, είναι σαν να προσκυνούμε τη φάτνη με το θείο βρέφος.

Ο Χριστός πέτυχε για όλους τους ανθρώπους την απολύτρωση από την ενοχή. Αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, το χαρμοσυνώτερο όλων, οφείλει καθημερινά να μας δημιουργεί συνείδηση αγάπης.

Χωρίς δισταγμό, χωρίς καμία αμφιβολία, ας αποφασίσουμε, όπως κάνουν Ορθόδοξοι νέοι της Αλβανίας να ακολουθήσουμε το δρόμο της αγάπης.

Οι άγγελοι μετέφεραν το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, το μήνυμα της πραγματικής Αγάπης, στους πιο απλούς και άσημους ανθρώπους. Και τους έκαναν κοινωνούς της Αλήθειας.

Αξίζει και εμείς να απομακρύνουμε τις δυνάμεις του κακού, που κινούνται δραστήρια μέσα και γύρω μας και να απολαύσουμε, προσφέροντας, την αγάπη στην πληρότητά της.

πατήρ Ηλίας Μάκος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου