Ο ιστορικός δήμος της Grottaferrata, σύμβολο ελληνισμού στην Αιώνια Πόλη

Ο ιστορικός δήμος της Grottaferrata, σύμβολο ελληνισμού στην Αιώνια Πόλη

Για τους στενούς δεσμούς της Grottaferrata με τον ελληνισμό, τη σύνδεση της με το Βυζάντιο και τον χριστιανισμό αλλά και την αδελφοποίηση της με το νησί της Πάτμου, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο σύνδεσμος της Καθολικής Εκκλησίας με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία και μόνιμος κάτοικος της Grottaferrata, κ. Βιρτζίλιο Αβάτο.

Ο ιστορικός δήμος της Grottaferrata είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς για την Ορθοδοξία δήμους της Ρώμης, με ισχυρό το αποτύπωμα του ελληνισμού αλλά και αδελφοποιημένος με τον δήμο της Πάτμου. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το κέντρο της Ρώμης, νότια της ιταλικής πρωτεύουσας και χαρακτηρίζεται από μνημεία μοναδικής ομορφιάς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου της Κρυπτοφέρρης (Monastero Esarchico di Santa Maria di Grottaferrata). Θεωρείται η μοναδική Μονή που διατηρεί το βυζαντινό τυπικό και την ανατολική μοναστική παράδοση στη Δυτική Ευρώπη και το μοναδικό επιζών ιταλοβυζαντινό μοναστήρι από αυτά που ιδρύθηκαν στη Ρώμη και στη Νότια Ιταλία κατά τον μεσαίωνα. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε, πως στη βιβλιοθήκη της η Μονή, φιλοξενεί εκατοντάδες ελληνικά βιβλία που χρονολογούνται από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Για την σχέση της Grottaferrata με τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και ο δήμαρχος της πόλης κ. Mirko Di Bernardo.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου