Κυριακή των Βαΐων στη Δερβιτσάνη

Κυριακή των Βαΐων στη Δερβιτσάνη

Κυριακή των Βαΐων σήμερα. Η μέρα ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος επί πώλου όνου, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, αντί να τον υποδεχτούν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου.
Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια.

Στο κέντρο της Δρόπολης, τη Δερβιτσάνη, πλήθος πιστών προσήλθε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και να κοινωνήσει. Τις εικόνες που απαθανάτισαν με το φακό τους μοιράστηκαν μαζί μας οι Barutas Brothers Photography.

Κυριακή των Βαΐων στην Δερβιτσάνη Δερόπολης
Από σήμερα αρχίζει ουσιαστικά η Εβδομάδα των Παθών. Το χωριό μας, αλλά και όλη η Δερόπολη, αναμένει τα παιδιά της για να της δώσουν ζωή, να εκκλησιαστούν και να τιμήσουν τις παραδόσεις μας, ήθη και έθιμα. Με αποκορύφωμα τον εορτασμό όλων μαζί , μόνιμων και ξενιτεμένων, της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδοξίας.

Οι λήψεις κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, αλλά και από το τέλος της οποίας μοιράστηκαν στους πιστούς κλαδιά δάφνης (βάγιες), που έχουν προηγουμένως ευλογηθεί κατά την ακολουθία του όρθρου.

Χρόνια πολλά και καλή αντάμωση!

Barutas Brothers Photography via Facebook

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου