Δερβιτσάνη: Μνημόσυνο εις μνήμην του Μιχάλη Σέρβου

Δερβιτσάνη: Μνημόσυνο εις μνήμην του Μιχάλη Σέρβου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, 30. 01.2022 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δερβιτσάνης, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Τριών Ιεραρχών, μνημόσυνο για το χαμό του συμπατριώτη ευεργέτη και προέδρου του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής Μιχάλη Σέρβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή τελετή αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φίλιππας Μπόμπολης στην έναρξη της εκδήλωσης τόνισε πως είναι καθήκον μας καιυποχρέωση να τιμούμε και να μνημονεύουμε συμπατριώτες μας που προσφέρουν στον τόπο.

Ο παπά Σπύρος έκανε έκκληση στους παρευρισκόμενους και όλους τους συντοπίτες μας να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον τόπο, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν εδώ νέοι άνθρωποι.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Σπύρος Ξέρρας αναφέρθηκε στη σχέση που είχε ο Μιχάλης Σέρβος με την κοινότητα Δερβιτσάνης και τα συναισθήματα που αυτός έτρεφε για αυτόν τον τόπο.

Ο Μιχάλης Μάνος τόνισε την τέλεια συνεργασία που είχαν κατά την τοποθέτηση της «Δεροπολίτισσας Νύφης» που κοσμεί την πλατεία του χωριού μας και είναι προσφορά του κυρίου Σέρβου και της κόρης του Εύης Σέρβου Χελιδόνα καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι άνθρωποι σαν το Σέρβο και πολλοί άλλοι να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας για προσφορά και ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

Τέλος η Κωστάντω Μπαρούτα-Ξέρρα, καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου στην αναφορά της στη ζωή και το έργο του κ. Σέρβου τόνισε τις αξίες που αυτός πρέσβευε και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για τη διατήρηση του απανταχού ελληνισμού.

Αιωνία η μνήμη του!

Καλό παράδεισο να έχει!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου