Μόνοι δηλώνουν οι κάτοικοι στην Άνω Δρόπολη και ελπίζουν οι νέοι να επιστρέψουν

Μόνοι δηλώνουν οι κάτοικοι στην Άνω Δρόπολη και ελπίζουν οι νέοι να επιστρέψουν

Έντονη είναι η απουσία των νέων ανθρώπων κυρίως στην Άνω Δρόπολη, με τους κατά τόπους λιγοστούς κατοίκους να δηλώνουν μόνοι, αφού φέτος τα πράγματα με την επιστροφή των παιδιών τους δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Από την Σωτήρα που αύριο 6 Αυγούστου έχει το μεγάλο πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μέχρι και το εμπορικό κέντρο της περιοχής στα Βρυσερά, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα διαφορετικό καλοκαίρι, που τους βρίσκει σε απομόνωση από τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Οι ασχολίες τους είναι απλές καθημερινές συνήθειες και ασχολίες που αφορούν λαχανόκηπους και αμπέλια, ενώ οι βορειοηπειρώτικες επιχειρήσεις στο χωριό τους, κάνουν λίγο πιο υποφερτή την μοναξιά τους.

Αν και οι πρώτες μέρες του Αυγούστου ήταν αρκετά δύσκολες γιατί ο τόπος αντιμετώπισε έντονο καύσωνα και κάποιες εστίες πυρκαγιάς, οι Ανωδροπολίτες ελπίζουν πως οι ξενιτεμένοι τους θα έρθουν και θα δώσουν, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, ζωή στον τόπο.

Η πανδημία δυστυχώς έχει συντελέσει αρνητικά στην επιστροφή όλων των Βορειοηπειρωτών για διακοπές στον τόπο τους. Αν και τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα δείχνουν να βελτιώνονται.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου