Απέτυχε και η τρίτη ψηφοφορία εκλογής του Αλβανού Προέδρου

Απέτυχε και η τρίτη ψηφοφορία εκλογής του Αλβανού Προέδρου

Υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής της Αλβανίας, Lindita Nikolla, συνήλθε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, για την εξέλιξη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Nikolla ανακοίνωσε ότι μετά την εξάντληση της δεύτερης ψηφοφορίας χωρίς υποψηφίους, βάσει των άρθρων 86, 87 και 88 του Συντάγματος και του άρθρου 109 του Κανονισμού της Συνέλευσης, η Διάσκεψη των Προέδρων, με Απόφαση αρ. 11, ημερομηνίας 17.05.2022, ορίστηκε η διενέργεια της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 30 Μαΐου 2022.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Eduard Ndreca, υπό την ιδιότητα του εισηγητή, παρουσίασε στη Συνέλευση την έκθεση που ενέκρινε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα της εκλογής Προέδρου.

Ο Ndreca διευκρίνισε ότι δεν έχει υποβληθεί υποψηφιότητα εντός των νόμιμων προθεσμιών, κάτι που σημαίνει ότι η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου θα περάσει χωρίς κάποιο όνομα και χωρίς ψηφοφορία.

Στο τέλος της συνεδρίασης, η Nikolla, ανακοίνωσε ότι με βάση την έκθεση της Νομικής Επιτροπής, ο τρίτος γύρος θεωρείται εξαντλημένος και κάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων να συγκληθεί και να ορίσει την ημερομηνία της τέταρτης ψηφοφορίας. για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου