ΕΚ: Η Αλβανία να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό και στο κράτος δικαίου

ΕΚ: Η Αλβανία να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό και στο κράτος δικαίου

Η Αλβανία είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εξωτερική της πολιτική είναι σύμφωνη με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το συμπέρασμα των ευρωβουλευτών, μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο, οι ευρωβουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν από τις δύο χώρες να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ΕΕ. Την ίδια εκτίμηση είχαν και για το Μαυροβούνιο.

Οι ευρωβουλευτές προτρέπουν τις δύο χώρες να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ΕΕ, δίνοντας προτεραιότητα στον εποικοδομητικό πολιτικό διάλογο, τον εκδημοκρατισμό, το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Η Αλβανία και το Μαυροβούνιο επαίνεσαν τα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, με την ισχυρή συνεισφορά τους στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ευχαριστούμε και τις δύο χώρες για την ακλόνητη δέσμευσή τους στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση και τη σταθερή επέκταση της εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφεραν οι ευρωβουλευτές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου