Αλβανία: Οι πολίτες χλευάζουν υπουργούς του «μονάρχη» Ράμα

Αλβανία: Οι πολίτες χλευάζουν  υπουργούς του «μονάρχη» Ράμα

Αντικείμενο έντονου χλευασμού είναι στη σημερινή διαμαρτυρία των πολιτών στα Τίρανα κατά της ακριβείας, δύο υπουργοί της κυβερνήσεις Ράμα.

Συγκεκριμένα οι πολίτες στράφηκαν με πλακάτ εναντίον της υπουργού Οικονομικών Delina Ibrahimaj και της υπουργού Επικράτειας και Επιχειρηματικότητας, Edona Bilali.

Η Αλβανία υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τηλεοπτική σταθμό της χώρας, δήλωσε ότι αν παίρνεις 130 ευρώ το μήνα δεν είσαι φτωχός και αυτό σε μια χώρα που μαστίζεται από την ακρίβεια, την διαφθορά και ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 240 ευρώ.

Από την άλλη η υπουργός Επικράτειας και Επιχειρηματικότητας, παρομοίασε τον Έντι Ράμα με τον Δία.

«Ο κύριος Ράμα δεν είναι στην πραγματικότητα ο Δίας, αλλά θα τον παρομοίαζα. Δεν είναι ακόμα Δίας αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο γιατί εκτός από το ίδιο έχει επιτελείο και κυβέρνηση. Και η αντιπολίτευση με τις καθημερινές της συμπεριφορές, συμβάλλει στο να είναι ένας Δίας που θα μετατρέψει το καθεστώς που κυβερνά την Αλβανία σε μια πιθανή μοναρχία», δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Bilali, εξαίροντας τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Από πλευράς τους οι διαδηλωτές έχουν εκφράσει μια σειρά από αιτήματα προς την κυβέρνηση να περιορίσει τις περαιτέρω αυξήσεις των τιμών και να προστατεύσει τους πολίτες, όμως μέχρι στιγμής τα καταστήματα δεν πτοούνται, αυξάνουν τις τιμές, ακόμη και χωρίς να χορηγούν αποδείξεις στους πελάτες τους, με τους τελευταίους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου