Αλβανία: Δίωξη σε βάρος 17 στελεχών του Κτηματολογίου

Αλβανία: Δίωξη σε βάρος 17 στελεχών του Κτηματολογίου

Η Ειδική Εισαγγελία Κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (SPAK) της Αλβανίας έκλεισε τις έρευνες για 17 στελέχη του Αλβανικού Κτηματολογίου, οδηγώντας την υπόθεση σε εις βάρος τους δίωξη.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για τα ποινικά αδικήματα «ενεργητική δωροδοκία προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα», «παθητική δωροδοκία προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα» και «άσκηση παράνομης επιρροής σε πρόσωπα που ασκούν δημόσια καθήκοντα».

Σύμφωνα με τις έρευνες, προέκυψε ότι οι πολίτες Besnik Hyka, Ilir Ahmetaj, Gëzim Bazha, Gazmend Canaj, Admir Burri, Neritan Bablusha, Panol At Nikolla, Ivi Cico, Fjoralb Demiraj, Shpëtim Bakia, Bedri Halili κ.λπ., προχώρησαν σε πράξεις που υπόσχονται ή παρέχουν παράνομα υλικά οφέλη που σχετίζονται με το καθήκον των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για υλικά οφέλη που σχετίζονται με την εκτέλεση ή μη, πράξεων που σχετίζονται με το καθήκον τους, καθώς και παράνομη επιρροή σε πρόσωπα που ασκούν δημόσια καθήκοντα, προκειμένου να εκτελέσουν παράνομες ενέργειες.

Πάρα τις εξαγγελίες της αλβανικής κυβέρνησης για πάταξης της διαφθοράς και απόδοση δικαιοσύνης, το «βαρέλι» με τα σκάνδαλα του Κτηματολογίου της χώρας, φαίνεται πως δεν έχει πάτο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου