Ο Ιλίρ Μέτα επικύρωσε τη νέα αλβανική κυβέρνηση

Ο Ιλίρ Μέτα επικύρωσε τη νέα αλβανική κυβέρνηση

Μία μέρα μετά την έναρξη των διεργασιών του 10ου νομοθετικού σώματος της Αλβανικής Βουλής, δημοσιεύτηκε το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα για τη σύσταση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο διάταγμα ο Αλβανός Πρόεδρος διόρισε τον Έντι Ράμα Πρωθυπουργό της Αλβανίας, κατόπιν του αιτήματος της σοσιαλιστικής πλειοψηφίας και βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Απριλίου, που ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Χθες Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 25ης Απριλίου, ορκίστηκαν και ανέλαβαν επίσημα την θέση τους στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Ταυτόχρονα, η Lindita Nikolla εξελέγη επικεφαλής της Βουλής, ενώ επίσης τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των Μόνιμων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Το διάταγμα του Προέδρου Μέτα έρχεται μετά από αρκετούς μήνες συγκρούσεων μεταξύ του πρώτου και του Ράμα, οι βουλευτές του οποίου ψήφισαν συντριπτικά τον Ιούνιο για την απομάκρυνσή του.

Ωστόσο η απόφαση αυτή αναμένει επιβεβαίωση ή απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Μήπως τελικά η θετική στάση του Μέτα απέναντι στον Ράμα θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της αποπομπής του;

Η πορεία θα δείξει και το αποτέλεσμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, πολύ πιθανόν οι ΗΠΑ να έχουν βάλει το χεράκι τους ώστε να κρατήσουν σταθερή την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου