Η Πρεσβεία των ΗΠΑ συνεχάρη τον Μπασά για την διαγραφή Μπερίσα

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ συνεχάρη τον Μπασά για την διαγραφή Μπερίσα

Μετά την αποπομπή του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα συνεχάρη τον Λουλζίμ Μπάσα για την πράξη του.

Οι ΗΠΑ πριν από μερικούς μήνες κήρυξαν τον Μπερίσα ως ανεπιθύμητο πρόσωπα (persona non grata), ενώ από τότε η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Yuri Kim, έκανε συχνές αναφορές για την απομόνωσή του από το αλβανικό Κοινοβούλιο.

Ο Μπάσα ακολούθησε τις αμερικανικές εντολές και από χθες ο Μπερίσα βρίσκεται εκτός της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ τα αλβανικά μέσα τον δείχνουν να κάθεται στα τελευταία έδρανα της Βουλής.

«Η δύσκολη απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα αξίζει σεβασμό. Αυτή η απόφαση καταδεικνύει ότι, όπως συνέβη πριν από 30 χρόνια και σε άλλες κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Αλβανίας, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει το θάρρος να αφήσει πίσω το παρελθόν για να χτίσει το μέλλον, για να οδηγήσει την Αλβανία μπροστά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με το Δημοκρατικό Κόμμα από την ίδρυσή του και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά από ποτέ με τον πρόεδρο Μπασά και το Δημοκρατικό Κόμμα για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – Αλβανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου