Συνεχίζεται η υποδοχή κι άλλων Αφγανών από την Αλβανία

Συνεχίζεται η υποδοχή κι άλλων Αφγανών από την Αλβανία

Συνεχίζονται οι συχνές προσγειώσεις αεροσκαφών με Αφγανούς στην Αλβανία. Μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν φτάσει άνω από 400 Αφγανοί μεταξύ των οποίων παιδιά, αλλά και στελέχη των ΜΚΟ του Ιδρύματος Σόρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας στις 3:50 τα ξημερώματα αεροπλάνο με 154 επιβάτες έφτασε στο αεροδρόμιο του Ρίνας στα Τίρανα, με 108 από αυτούς να φιλοξενούνται στην φοιτητούπολη των Τιράνων, ενώ οι υπόλοιποι σε ξενοδοχειακές μονάδες στη παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Τους πρόσφυγες παρέλαβε η υφυπουργός Εξωτερικών Μέγκι Φίνο, ενώ επίσης σήμερα το πρωί έφτασε στην χώρα το πέμπτο αεροπλάνο, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των προσφύγων στους 417.

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως αρκετοί Αφγανοί δηλώνουν πως δεν θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Αλβανία, διότι τόσο γιατί η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει κάτι επιπλέον, ιδιαίτερα όταν τα επάγγελματά τους αφορούν την δημοσιογραφία, την επιστήμη κ.α.

Επίσης αρκετοί από αυτούς ρώτησαν τι ποσοστό μουσουλμάνων έχει η Αλβανία. Ακόμη, η θερμή υποδοχή των Αλβανών κυβερνητικών στελεχών, φαίνεται πως είναι κατ' απαίτηση τόσο των ΗΠΑ, όσο και των Σόρος (πατέρα και υιού) που «κόπτοντα» για την πολυπολιτισμικότητα της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου