Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία με 38 συλλήψεις

Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία με 38 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπου εμπλέκονταν ιταλο – αλβανικές οργανώσεις εγκληματικότητας, οι οποίες δρούσαν στην Ευρώπη, προχώρησαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές σε συνεργασία και με τις ιταλικές αρχές του Μπάρι.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 Αλβανοί πολίτες εκ των οποίων ένας εισαγγελέας, ένας δημόσιος λειτουργός, τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αλβανικής αστυνομίας και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την SPAK (Ειδική Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς) των Τιράνων οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και «ξέπλυμα» χρήματος. Επίσης μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο πρώην μέλη της προσωπικής ασφάλειας πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας.

Όπως γίνεται γνωστό, η έρευνα που διενεργήθηκε αφορούσε τέσσερεις αλβανικές συμμορίες, οι οποίες και σε συνέργεια με παρόμοιες ιταλικές συμμορίες, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Χώρες της δράσης εκτός από την Αλβανία και την Ιταλία, ήταν το Μαυροβούνιο και η Ισπανία, με τις αστυνομικέ αρχές αυτών των χωρών να έχουν κατασχέσει από το έτος 2016 περίπου στους 6 τόνους κάνναβης, κοκαϊνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ανέρχονται γύρω στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης οι αρχές της χώρας, προχώρησαν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των συλληφθέντων, τα οποία έχουν αξία πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν κυρίως διαμερίσματα, οικόπεδα, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Luigi Soreca μέσω ανάρτησής του στο Twitter εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που αποτελεί κοινή επιχείρησης της DIA, της SPAK και της αλβανικής, υποστηριζόμενοι από το Eurojust.

«38 άτομα συνελήφθησαν και περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν. Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του ξεπλύματος χρήματος φέρνει κοντά την Αλβανία στην ΕΕ», γράφει ο Soreca.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου