Νέος κανονισμός στο αλβανικό Κοινοβούλιο φέρνει τη φίμωση των ΜΜΕ

Νέος κανονισμός στο αλβανικό Κοινοβούλιο φέρνει τη φίμωση των ΜΜΕ

Περιορισμένη θα είναι η πρόσβαση των δημοσιογράφων στο αλβανικό Κοινοβούλιο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως γίνεται γνωστό η φίμωση του λόγου στην Αλβανία και συγκεκριμένα της ελευθερίας των ΜΜΕ, αρχίζει να γίνεται πράξη.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό που υπέγραψε στις 2 Ιουνίου ο πρόεδρος της Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι, μόνον ορισμένοι δημοσιογράφοι που θα έχουν ρητές κρατικές οδηγίες, θα μπορούν να παρευρίσκονται σε κάποιες από τις αίθουσες του Κοινοβουλίου.

Εκτός αυτού, στους δημοσιογράφους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού TVSH και του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων ATSH/ATA θα παρέχεται μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός του κοινοβουλίου.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται φυσικά στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Η πρόσβαση στις εκπομπές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα παρέχεται στα μέσα ενημέρωσης μόνο από το κοινοβούλιο.

Επίσης τα αιτήματα για συνεντεύξεις των βουλευτών θα περνάνε πρώτα από το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου, όπως ορίζει ο νέος κανονισμός.

Επιπλέον οι δημοσιογράφοι δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του κοινοβουλίου, αλλά θα μεταδίδουν στο κοινό μόνο όσα θα επιλεγεί εκείνο να δείξει.

Όσον αφορά το νέο κανονισμό, οι δημοσιογράφοι στην Αλβανία, αναφέρουν πως αποφασίστηκε και τίθεται σε εφαρμογή ερήμην τους.

Η Ολλανδία ενέκρινε την έναρξη των συνομιλιών Αλβα...
Σύλληψη καλλιεργητών κάνναβης σε χωριό του Δήμου Χ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη