Πρώην Αλβανός εισαγγελέας: Η Βλαχούτιν είχε ζητήσει τη σύλληψη Μπερίσα

Πρώην Αλβανός εισαγγελέας: Η Βλαχούτιν είχε ζητήσει τη σύλληψη Μπερίσα

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας Αντριατίκ Λάλα, σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε πως η πρώην Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Ρομάνα Βλαχούτιν, του είχε ζητήσει να συλλάβει το Σαλί Μπερίσα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Εισαγγελέας, η τότε Πρέσβης της ΕΕ, Βλαχούτιν, πήγε στο γραφείο του και του ζήτησε να συλλάβει τον τότε πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ούτως ώστε να βοηθήσει την Αλβανία στην ένταξή της στην ΕΕ.

«Μου είπε ότι για να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Κροατίας και να συλλάβει το Σάλι Μπερίσα και πως έχετε την ευκαιρία να δείξετε τη δύναμή σας για να βοηθήσετε την Αλβανία να ενταχθεί στην ΕΕ», δήλωσε ο Λάλα.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο τότε Πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι και ο σημερινός Ιλίρ Μέτα γνώριζαν αυτό το γεγονός.

Ακόμη, αρνήθηκε πως υπήρξαν έρευνες που αποδείκνυαν ότι ο Μπερίσα εμπλέκεται σε παρανομίες. Ο ίδιος ο Μπερίσα παραδέχτηκε σε συνέντευξή του το 2018 ότι η Ρομάνα Βλαχούτιν ζήτησε τη σύλληψή του από τον Γενικό Εισαγγελέα Λάλα.

Οι δηλώσεις του πρώην Εισαγγελέα, έρχονται δύο εβδομάδες αφότου το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποφάσισε να κηρύξει το Μπερίσα « persona non grata» για την εμπλοκή του σε θέματα διαφθοράς και υπονόμευσης της δημοκρατίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως πριν από δέκα ημέρες, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης και 5 χρόνια αργίας από το δικαστικό σύστημα και από το δημόσιο αξίωμά του στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου