Αλβανία: Δικαστικός ποζάρει στο TikTok μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο

Αλβανία: Δικαστικός ποζάρει στο TikTok μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο

Η Ύπατη Επιθεώρηση Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για την πρόεδρο του Δικαστηρίου Ελμπασάν, λόγω των αναρτήσεών της στο TikTok, τη Δευτέρα. Η Enkelejda Kapedani (Ενκελέιντα Καπεντάνι) δημοσίευσε βίντεο φορώντας τα ακριβά της ρούχα και κάνοντας πασαρέλα στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου. Τα βίντεό της κάνουν το γύρο του διαδικτύου στην Αλβανία και όπως όλα δείχνουν έχουν σκανδαλίσει το λαό της χώρας.

Σε συνέχιση της υπόθεσης της δικαστικού, το Γραφείο του Ύπατου Επιθεωρητή Δικαιοσύνης έχοντας γνώση του σχετικού υλικού που αναρτάται κατά καιρούς στα μέσα κοινωνική δικτύωσης από την ίδια, διέταξε την έναρξη πειθαρχικής εξέτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πολλά βίντεο που αναρτά η δικαστικός κάτω από τους ρυθμούς της μουσικής ακούγονται στο παρασκήνιο οι στίχοι: «Είμαι η μαφία, η μαφία, η μαφία».

Η δικαστική διαφθορά και οι παρακρατικοί της δεσμοί στην Αλβανία συνεχίζουν να προκαλούν τους απλούς πολίτες στη χώρα, που συνεχίζουν να καταγγέλλουν πολλά περιστατικά αδικιών και παρανομιών εις βάρος τους.

Η συγκεκριμένη δικαστικός διορίστηκε επικεφαλής του Δικαστηρίου Ελμπασάν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, μετά την παραίτηση του Zihni Shah, έπειτα από ψηφορία των δικαστών του Ελμπασάν. Επίσης ήτανε εκείνη που απελευθέρωσε από τη φυλακή το μέλος της συμμορίας Gaxha, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, Viktor Ymeri. Και όλα αυτά συμβαίνουν στον αντίποδα των δηλώσεων της Πρέσβη των ΗΠΑ Yuri Kim, η οποία συχνά αναφέρεται σε πετυχημένη πάταξη της δικαστικής διαφθοράς στη χώρα.

Παρ' όλα αυτά, η πρόεδρος Kapedani, φαίνεται απρόσβλητη και ανενόχλητη από όλη τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Ελμπάσαν, βρίσκοντας χρόνο να διασκεδάσει στο TikTok με διάφορα βιντεάκια. Οι πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των βίντεο από το TikTok έχουν διαρρεύσει από υπαλλήλους της αστυνομίας και της εισαγγελίας, οι οποίοι εδώ και χρόνια θεωρούσαν την Kapedani ως μια προβληματική δικαστικό, ειδικά όσον αφορά την απελευθέρωση αρκετών εγκληματικών στοιχείων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου