Αλβανία: Η κυβέρνηση Ράμα ελέγχει την Οπτικοακουστική Αρχή της χώρας

Αλβανία: Η κυβέρνηση Ράμα ελέγχει την Οπτικοακουστική Αρχή της χώρας

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έλεγχο της Οπτικοακουστικής Εποπτικής Αρχής, με δελτίο Τύπου, μέσω της εκπροσώπου του Albana Vokshi.

Η βουλευτής της αντιπολίτευσης καταδίκασε τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Αλβανία.

Επίσης τόνισε πως η κυβέρνηση Ράμα μείωσε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τον πρόεδρο της Οπτικοακουστικής Εποπτικής Αρχής, παραβιάζοντας τους κανονισμούς που προβλέπει ο νόμος, ενώ πρόσθεσε πως ο νικητής είναι προκαθορισμένος.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβίασε τη σύσταση της Επιτροπής της Βενετίας, η οποία επιθυμεί τη σύνθεση της εν λόγω αρχής στα πλαίσια ενός αυτόνομου σώματος.

"Αυτή η σύσταση παραβιάζεται ανοιχτά από την αντιδημοκρατική κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οδηγώντας στη συνολική συμπερίληψη όλων των θεσμικών οργάνων που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης, ούτως ώστε να κλείσει όποιον καταγγέλλει για κλοπή των εκλογών, κλοπή στις προσφορές, τη συνέργεια της κυβέρνησης του Έντι Ράμα με το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε η Vokshi.

Τέλος, η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, θεωρεί πως μια τέτοια κίνηση θυμίζει το πρόσφατο γεγονός στη Λευκορωσία, όπου το κράτος φυλακίζει τους δημοσιογράφους που αδυνατεί να ελέγξει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου