Soreca: Η Αλβανία πιο κοντά από ποτέ στην ΕΕ

Soreca: Η Αλβανία πιο κοντά από ποτέ στην ΕΕ

Στο πλαίσιο των ημερών της Ευρώπης, ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία Luigi Soreca δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης πως η Αλβανία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αρχή των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τα μέσα ενημέρωσης στην Κορυτσά, ο Soreca ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους συνάντησαν Αλβανούς πολίτες και τους ενημέρωσαν για έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Ο Soreca τόνισε επίσης πως η Αλβανία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ωστόσο θα πρέπει να κάνει περισσότερα.

"Είναι χαρά να γνωρίσω το μέλλον της Αλβανίας και αυτό το μέλλον της Αλβανίας είναι η νεολαία της. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, μιλήσαμε με τους δημάρχους για το έργο που πρέπει να κάνουν και το μέλλον της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ. Στο παρελθόν δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στις διαπραγματεύσεις. Κάνουμε γνωστά τα έργα και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Είναι μια σημαντική στιγμή να δείξουμε στους Αλβανούς ότι η Ευρώπη είναι εδώ.

Αυτή η περιοδεία μέσω της οποίας θέλουμε να μιλήσουμε με τους πολίτες της Αλβανίας για να προωθήσουμε την Αλβανία προς την ΕΕ.

Η χώρα έχει κάνει πολλά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά αρκεί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσει με την ιδέα εντοπισμού χρημάτων. Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης δημιουργεί πολλά γεράκια στην Αλβανία", δήλωσε ο Soreca.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας για την ΕΕ, ο πρέσβης τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι πλήρης εάν δεν περιλαμβάνει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου