Άρση περιορισμών στα σύνορα της Κακαβιάς;

Άρση περιορισμών στα σύνορα της Κακαβιάς;

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα η Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει τα χερσαία και εναέρια σύνορα στους Αλβανούς που θα εισέρχονται στη χώρα από τις 14 Μαΐου, έπειτα από διάστημα άνω του ενός έτους. Πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών λένε ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η γειτονική χώρα θα επιτρέψει την είσοδο πολιτών από την Αλβανία, ανοίγοντας το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Ωστόσο, οι κανόνες διέλευσης των πολιτών φαίνεται να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τις υγειονομικές αρχές των δύο χωρών. «Για να περάσουν στην Ελλάδα, οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν περάσει τον Covid-19», ανέφεραν οι ελληνικές πηγές.

Το έγγραφο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα εκτυπωθεί από την εφαρμογή e-Albania, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν έχει ενημερωθεί ή προσαρμοστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επίσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας υπογραμμίζουν ότι οι συνθήκες ασφαλείας για την κυκλοφορία των πολιτών και το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι στα χέρια του Υπουργείου Υγείας.

Εκτός από την ημερομηνία εμβολιασμού και το όνομα του εμβολιασμένου πολίτη, το πιστοποιητικό πρέπει να ενημερωθεί έτσι ώστε να περιέχει επίσης δεδομένα για τις εξετάσεις που έχουν υποβληθεί, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν ακόμη και εάν έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία ή δεν έχουν μολυνθεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου