28 χιλιάδες στρατιώτες για το"Defender-Europe 2021" στην Αλβανία

28 χιλιάδες στρατιώτες για το"Defender-Europe 2021" στην Αλβανία

Βασικό ρόλο θα διαδραματίσει η Αλβανία σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις που θα οργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με 26 συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τον "Defender-Europe 2021" μια άσκηση μεγάλης σημασίας που θα περιλαμβάνει 28 χιλιάδες στρατιώτες. Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων στον αμερικανικό στρατό για την Ευρώπη και την Αφρική, συνταγματάρχης Joseph Scrocca, έδωσε λεπτομέρειες σε διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφους.

"Το Defender-Europe 21 θα εξασκήσει τα μέλη στις ικανότητες διοίκησης για να ενσωματώσει 28.000 αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα από 26 έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας.

Επίσης θα συμμετάσχουν σε διάφορες ασκήσεις σε περισσότερες από 30 ζώνες προπόνησης που εκτείνονται από τη Βαλτική έως την Αφρική και σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα έως την περιοχή των Βαλκανίων.

Η Αλβανία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την άσκηση. "Αυτή η ιστορική αποστολή δείχνει την ικανότητά μας να υπηρετούμε ως βασικός στρατηγικός εταίρος για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή του Εύξεινου Πόντου", αναφέρει ο συνταγματάρχης.

Ακόμη πρόσθεσε ότι η άσκηση θα έχει αμυντικό χαρακτήρα και θα δοκιμάσει μια σειρά δεξιοτήτων που σχετίζονται με διάφορες τεχνικές ανάπτυξης στρατιωτικών ικανοτήτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου