Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν επεισόδια κατά την ημέρα των εκλογών

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν επεισόδια κατά την ημέρα των εκλογών

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα μέσω δελτίου τύπου της, ζητά επαγρύπνηση στα εκλογικά κέντρα και αποφυγή των διαφόρων έκρυθμων περιστατικών σε τυχόν διαδηλώσεις.

Η Πρεσβεία καλεί τους πολίτες να αποφύγουν περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα αναταραχών και βίας.

Οι φετινές εκλογές στην Αλβανία φαίνεται πως διεξάγονται σε κλίμα τεταμένο, πλαισιωμένο από δολοφονίες, φασαρίες και έντονο παρασκήνιο.

Πλήρης ειδοποίηση:

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2021. Η ψηφοφορία προγραμματίζεται από τις 7:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ., με ψηφοφορίες σε περισσότερες από 5.000 εκλογικές μονάδες σε όλους τους δήμους της Αλβανίας. Η καταμέτρηση των ψήφων θα ακολουθήσει την Κυριακή και για την περάτωσή της ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες σε ορισμένους δήμους. Στις προηγούμενες εκλογές έχουν εντοπιστεί τοπικά περιστατικά βίας με στόχο εκλογικούς αξιωματούχους, εκείνους που συνδέονται με πολιτικά κόμματα και υλικό ψηφοφορίας, αυξάνοντας την πιθανότητα πιθανής βίας ή άλλων ανησυχιών την Κυριακή 25 Απριλίου ή τις ημέρες μετά την ψηφοφορία.

Οι διαδηλώσεις σε μια πόλη έχουν τη δυνατότητα να πυροδοτήσουν επιπλέον συγκεντρώσεις σε άλλα μέρη της χώρας. Επιπλέον, η κυκλοφορία στην περιοχή της Πρεσβείας ή σε κεντρικές περιοχές μεγάλων πόλεων μπορεί να επηρεαστεί από συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση και άλλες παρόμοιες καθυστερήσεις.

Ενέργειες που πρέπει να ληφθούν:

Μείνετε σε εγρήγορση στα εκλογικά, και στα κέντρα καταμέτρησης.

Αποφύγετε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις.

Αποφύγετε περιοχές όπου υπάρχουν ενδείξεις αναταραχής ή συνεχούς βίας.

Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.

Παρακολούθηση τοπικών μέσων για ενημερώσεις.

"Διατηρήστε ένα χαμηλό προφίλ, συμπεριλαμβανομένης την αποφυγή πολιτικού χρωματισμού."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου